TEST: Corsair Vengeance M65 - Oppdatert snikskyttermus

Corsair har blant annet funnet frem en ny laser og litt andre farger når de nå oppgraderer Vengeance M65.

Publisert Sist oppdatert

Det er så vidt over ett år siden Corsair lanserte Vengeance M60, sin første spillmus. M60 var et friskt pust, med annerledes design og et par spennende løsninger vi ikke hadde sett tidligere. Vi likte det vi fikk servert, og aluminiumsmusa med egen snikskytterknapp ble belønnet med toppkarakter.

TEST:

Corsair Vengeance M60 Performance FPS Laser Gaming Mouse - Barsk snikskyttermus

 

Nå er oppfølgeren Vengeance M65 her. Designen er mer eller mindre identisk med forrige gang. Det er altså fortsatt snakk om en barskt designet mus, med innslag av aluminium.

Den smarte sniksytterknappen er fortsatt på plass, plassert omtrent under tommelfingeren din. I vårt tilfelle, med vår måte å holde musa på, ender knappen opp med å være en anelse langt fremme. Det er ikke mye om å gjøre, og en liten endring av grepet gir rask og enkel tilgang til tommelknappen.

Sniperens bestevenn

Det er en god grunn til at vi kaller tommelknappen for snikskytterknapp, utover det at den er utstyrt med et siktekors. Idet du trykker på knappen vil du nemlig oppleve av dpi-en, eller hastigheten om du vil, endres. Til hvilken dpi det endres kommer an på hvordan du har satt det opp i driverprogramvaren. Vi valgte å stille hastigheten til svært lave 100 dpi, noe som gir ekstremt god presisjon. Lav dpi kan være nyttig både når en skal finsikte seg inn på fienden, eller når en trenger ekstra god presisjon i for eksempel Photoshop. Vi bruker knappen til begge deler.

Løsningen med en knapp som bare midlertidig senker dpi-nivået, er smartere enn å faktisk måtte justere dpi opp og ned i kampens hete. Her er det bare å slippe knappen så fort du trenger full hastighet igjen, fremfor å lete deg gjennom dpi-innstillinger via knappene på toppen av musa.

I driverprogramvaren, som må lastes ned fra Corsairs nettsider, kan du ellers justere dpi-nivåer som styres via egne knapper på toppen av musa. Du kan også programmere hvilke funksjoner de forskjellige knappene skal ha. Driverne er relativt lett forståelige og greie å ha med å gjøre.

TEST:

Qpad OM-75 Pro Gaming Optical Mouse - Tilbake til fremtiden

 

Ny og bedre sensor

Som nevnt har Corsair byttet ut lasersensoren, og i Vengeance M65 er det en Avago LaserStream ADNS-9800 på hele 8 200 dpi som gjelder. I forrige versjon var topphastigheten 5 700 dpi. For de fleste vil det nok være begrenset hvor nyttige de ekstra 2 500 dpi-ene faktisk er - 5 700 dpi er tross alt relativt heftig det også. Viktigere er det nok heller at lasersensoren ikke bare er raskere enn tidligere, men at den også er mer presis og gir en anelse jevnere og mer forutsigbare bevegelser.

 

Designen er altså i utgangspunktet den samme som forrige gang, men Corsair har funnet frem et par ekstra farger, eller en farge og hvitt. Mens du tidligere måtte ta til takke med M60 i sort, kan M65 leveres også i hvitt og i militærgrønt. Vi valgte sistnevnte, som ser heftig barskt ut - og som for eksempel er en god match med Corsairs grønne Vengeance C70-kabinett.

TEST:

Corsair Vengeance C70 - Praktisk ammo-kasse

 

Bedre holdbarhet

Utover ny laser og nye farger har Corsair også oppgradert bryterne som sitter under knappene på musa. De nye bryterne er en anelse mer behagelig og tydelige, samtidig som de skal være langt mer holdbare. Bryterne i M60 var, ifølge spesifikasjonene, gode for omtrent 8 millioner klikk hver, mens de nye bryterne skal være gode for omtrent 20 millioner klikk. Det høres kanskje ikke viktig ut, men vi fant raskt ut at vi klikket langt mer enn vi hadde trodd da vi brukte en Roccat-mus med drivere som blant annet holdt oversikt over antall klikk med de forskjellige knappene. Det blir overraskende mange klikk i løpet av dagen.

Vi har i hovedsak brukt Corsair Vengeance på en splitter ny Qpad CT BF3 Aftermath-musematte. Presisjonen og gliden har vært meget god, og vi merket godt at den nye lasersensoren gjør en god jobb med å overføre bevegelser på en presis og jevn måte. Gliden fra føttene er også relativt god på stoffmatta vår, men hakket bedre på vår Steelseries-matte i aluminium.

Konklusjon

I praksis er det ikke de enorme forskjellene mellom fjorårets Vengeance M60 og den nye M65. Har du allerede førstnevnte er det ikke noen stor grunn til å oppgradere. Den nye lasersensoren er raskere, men de fleste vil nok klare seg godt med M60s 5 700 dpi også. Sensoren er også en anelse mer presis og jevn i bevegelsene.

Med M65 plasserer Corsair seg i toppsjiktet blant moderne spillmus, og er du av typen som liker å spille skytespill er den et godt alternativ. Ikke minst bidrar den smarte og hendige snikskytterknappen til det - i tillegg til at den har verdi også når en driver med mindre seriøse ting enn spilling, som for eksempel Photoshop og annen jobb.

Corsair Vengeance M65 kommer i salg i løpet av andre halvdel av februar. Prisen på omtrent 500 kroner er den vel verdt.

TEST:

Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard - Perfekt kombinasjon av jobb og moro