NYTT OM NAVN: Hans Vigstad (t.h) tar over som administrerende direktør i Inmeta. Selskapet er heleid av Crayon, og konsernets nordensjef, Michael Jacobs, er begeistret for å få Vigstad på plass. (Foto: Henrik Varner, Crayon)
NYTT OM NAVN: Hans Vigstad (t.h) tar over som administrerende direktør i Inmeta. Selskapet er heleid av Crayon, og konsernets nordensjef, Michael Jacobs, er begeistret for å få Vigstad på plass. (Foto: Henrik Varner, Crayon)

Ny administrerende direktør i Inmeta

It-bransjen: Hans Vigstad tar over etter Oscar Thorbjørnsrud, som har ledet Inmeta det siste året. 

Publisert Sist oppdatert

Hans Vigstad tar over som administrerende direktør i Inmeta, som har over 300 ansatte, og som tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester innen digital transformasjon og innovasjon.

Inmeta er heleid av Crayon, og konsernets nordensjef er begeistret for å få Vigstad på plass:

– Hans Vigstad er en god og erfaren leder som jeg har hatt gleden av å jobbe tett med tidligere. Han er dyktig til å inspirere og hjelpe kollegaene sine til å oppnå felles suksess sammen med kundene. Han kommer inn med et stort engasjement for menneskene rundt seg, våre kunder og utvikling av forretningen, sier nordensjef i Crayon, Michael Jacobs, i en pressemelding.

Vigstad har lang erfaring fra it-bransjen. Han kommer sist fra rollen som administrerende direktør i et investeringsselskap med fokus på bedrifter i grønn omstilling. Før dette har han  blant annet vært visekonsernsjef og leder for forretningsutvikling i Visolit, bygget opp en nordisk konsulent- og tjenesteorganisasjon for Atea og vært teknisk direktør i Telecomputing.

Skal lede med hodet og hjertet

Vigstad sier at han savnet energien og den raske utviklingen i it-bransjen, og er entusiastisk over muligheten til å få være med og utvikle den videre suksessen til Inmeta.

– Inmeta har et unikt fagmiljø med spisskompetansen virksomheter trenger for å kunne ta ut potensialet i sine data. Sammen med våre kunder skaper vi løsninger som fremmer betydningsfull endring, og prosjektene vi utvikler sammen med noen av landets mest innovative virksomheter imponerer meg. Vår ambisjon er å bli en betydelig aktør i det nordiske forretningslandskapet sammen med Crayon. Det er modige ambisjoner og jeg er ydmyk over å få jobbe med så mange dyktige fageksperter, der mange er best i Norge på sine områder, sier Vigstad.

Han er imponert over kulturen han har møtt i Inmeta:

Det er en sann glede å bli kjent med et selskap der internkulturen heier de ansatte frem faglig og personlig.

Hans Vigstad

– Det er en sann glede å bli kjent med et selskap der internkulturen heier de ansatte frem faglig og personlig. Fundamentet er bunnsolid, og sammen skal vi forsterke den spennende reisen Inmeta er på. Ved å kombinere mennesker, teknologi og data skal vi hjelpe kundene med smarte løsninger for å ta faktabaserte valg, drive mer effektivt og skape nye inntektsstrømmer, sier Vigstad.

Oscar Thorbjørnsrud, som har ledet Inmeta det siste året, trer inn i den nyopprettede stillingen som økonomidirektør for de norske selskapene i Crayon, herunder Inmeta, Crayon, Puzzlepart og Complit. Han har siden 2017 vært økonomidirektør i Inmeta.