ANALYSEARBEID: Analysearbeidet etter dataangrepet mot Sykehuset Innlandet pågår med full styrke etter at det ble oppdaget dataangrep 22. august. Det er så langt ikke avdekket at helseopplysninger om enkeltpersoner er på avveie, men det er for tidlig å konkludere. (Foto: IDG News)

Pågående analysearbeid etter dataangrepet på Sykehuset Innlandet

Undersøker om helseopplysninger om enkeltpersoner er på avveie.

Publisert Sist oppdatert

Analysearbeidet etter dataangrepet mot Sykehuset Innlandet pågår med full styrke. Det er så langt ikke avdekket at helseopplysninger om enkeltpersoner er på avveie, men det er for tidlig å konkludere. Det skriver Sykehuspartner i en pressemelding.

Tjenester berørt

Den 22. august oppdaget Sykehuspartner at en trusselaktør hadde gjennomført et angrep mot enkelte tjenester på internett, som driftes av Sykehuset Innlandet.

Ifølge Sykehuspartner er seks tjenester berørt av angrepet.

Blant de berørte tjenestene finner vi Checkbox, et system for innhenting av opplysninger fra pasienter i forbindelse med kvalitetsarbeid og forskningsprosjekter som Inneholder helseopplysninger, og Elektronisk studentvurdering som inneholder informasjon som navn og fødselsnummer på studenter.

Det er så langt ikke avdekket at helseopplysninger fra Checkbox er kommet på avveie, eller at data fra Elektronisk studentvurdering er på avveie.

Ifølge Sykehuspartner ble de berørte tjenestene umiddelbart tatt ned og isolert, og forholdet er meldt Datatilsynet, Politiet og Fylkesmannen i Innlandet.