LÅST: Systemene til et fransk sykehus har blitt låst av et ransomware-angrep. (Foto: Unsplash)

Fransk sykehus truffet av ransomware - må avvise pasienter

Politiet er på saken.

Centre Hospitalier Sud Francilien (CHSF), et sykehus med 1000 senger som ligger 28 km fra sentrum av Paris, ble påført et nettangrep søndag, som har resultert i at legesenteret har henvist pasienter til andre institusjoner og utsatt avtaler for operasjoner. Det melder Bleeping Computer.

– Dette angrepet på nettverket vårt gjør at sykehusets forretningsprogramvare, lagringssystemer (særlig medisinske bilder) og informasjonssystemet for pasient-innlegging utilgjengelig for øyeblikket, sier sykehuset i en pressemelding.

I følge kilder, har ransomware-aktøren bedt CHFS om å betale løsepenger i verdi av 10 millioner euro i bytte mot en dekrypteringnøkkel. I mellomtiden må pasienter med behov for legehjelp henvende seg andre steder. Politiets cyber-avdeling skal undersøke saken videre.

Den franske cybersikkerhetsjournalisten Valéry Riess-Marchive har identifisert tegn på en Lockbit 3.0-infeksjon, noe hun blant annet mener vises av at det er politiets cyberavdeling som håndterer saken. De håndterer slike angrep.