GJORDE GREP: Da Vegard Lystad opplevde at leverandøren sviktet, valgte han en offensiv nykommer i markedet. (Foto: Atle Skretting)

Fra HPE til Huawei

Huawei ble hovedleverandør for distributøren Source1, som opplevde at HPE vendte dem ryggen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har gjort omrokkeringer i forhold til leverandørene vi har, sier daglig leder Vegard Lystad hos distributøren Source1. Selskapet har tradisjonelt hatt fokus på nettverk, men annonserer nå etter eksperter på server, lagring og backup.

I praksis er «omrokkeringer» en direkte konsekvens av at Source1 mistet hovedleverandøren Aruba som sto for 60-70 prosent av omsetningen, ifølge Lystad.

Han forteller at HPE i kjølvannet av oppkjøpet av Aruba har redusert antallet distributører i Norge. Før oppkjøpet hadde Aruba to distributører og HPE to distributører.

– De valgte å redusere til to distributører totalt, og vi var en av de fire som ikke fikk være med, sier Lystad.

Men for Lystad ble det hell i uhellet:

– Vi gjorde nye grep, og valgte å satse på Huawei. De er på vei inn i det norske markedet, der de tidligere bare har fokusert på operatørene.

Fra smb til de største

– Det er ingen tvil om at de satser offensivt for å komme inn på det norske markedet, fortsetter Lystad.

– Ellers i verden er de svært store, og de har alt av it. Ikke bare nettverk, som vi tradisjonelt har fokusert på, men også lagring, server, backup. Kort sagt har de alt fra mobil til digre datasentre. De har produkter for det meste fra de minste smb til enterprise, og de er villige til å konkurrere.

Lystad konkluderer med at denne prosessen er blitt ett skritt tilbake og to skritt fram. For Source1 innebærer den nye leverandøren større satsing og et bredere produktspekter, som Vegard Lystad regner med vil trekke til seg nye forhandlere.

– Derfor annonserer vi etter spesialister innen datasenter, avslutter han