MACWORLD:

Foto: Apple

iMessage blir kvantesikker

PQ3-nivå vil beskytte mot kjente trusler fra kvantemaskiner, slik som "Harvest Now, Decrypt Later"-taktikken.

Publisert

Apples meldingstjeneste blir enda sikrere med iOS 17.4 med nivå PQ3. Dermed oppnås såkalt PQC-beskyttelse: Post-Quantum Cryptography.

iMessage er allerede veldig sikkert, med såkalt ende-til-ende (ETEE) kryptering. Det betyr per idag at ingen, heller ikke Apple, kan lese informasjonen som sendes over protokollen. Ikke bare av respekt for kunden, men heller ikke som en tjeneste overfor øvrigheten: Det finnes ingen bakdør. 

Ikke alle meldingstjenester er like sikre, til fleres frustrasjon. Storbritannia tenker på det å kreve en bakdør til disse beskjedene, men Apples opplagte innsigelse er at det fundamentalt vil kompromittere sikkerheten for alle - også ondsinnede aktører.

Signal er en annen aktør som har tatt steget over i en post-kvanteverden med PQCDX til nivå 2. 

Apple tar det ett skritt lengre ved å lansere iMessage med PQC nivå 3 i iOS 17.4, og tilsvarende for Mac og AppleWatch.

Hvorfor allerede nå forberede seg for en teknologi som ikke på langt nær har oppnådd en praktisk anvendelse? Fordi dette kommer, før ellere senere. Og frykten er altså at noen vil høste absolutt alt som sendes idag, for enkelt å kunne de-kryptere med en kvatedatamaskin i fremtiden: Såkalt Harvest Now, Decrypt Later

Apple mener altså å kunne beskytte mot denne taktikken. Så om du vil fremtidssikre kommunikéene dine så oppgrader til iOS 17. 4 ved neste anledning.

Via Apple