UHELDIG: Flere danske forsikringsselskaper benytter it-systemene til Scalepoint Technologies til skadebehandling. En feil i it-selskapets systemer førte til at forsikringsopplysninger om en million danske borgere ble liggende fritt tilgjengelig i tre måneder. (Illustrasjon: Istock)

Dansk forsikringsdata lå fritt tilgjengelig i tre måneder

En feil i it-systemene til Scalepoint Technologies førte til at informasjon om rundt en million danske borgere lå fritt tilgjengelig.

Publisert Sist oppdatert

Scalepoint Technologies jobber med en betydelig oppstramming av sikkerheten etter at en datafeil i it-systemene deres førte til at personopplysningene til omtrent en million dansker ble ligende fritt tilgjengelig. 

Forsikringsopplysninger

Det var i september 2019 at it-selskapet Scalepoint Technologies ble kontaktet av en av de mange forsikringsselskapene som benytter selskapets it-systemer til skadebehandling.

Kunden gjorde selskapet oppmerksom på at det ikke var anonymisert data, men riktige opplysninger som ble benyttet på en testserver.

Forsikringsinformasjonen skal ha ligget tilgjengelig i tre måneder. Det skriver Berlingske.

Ifølge selskapets administrerende direktør Tue Høilund-Carlsen skal det for det meste være snakk om personopplysninger som navn og adresse, men også mer sensitiv informasjon, som personnummer, skal ha ligget tilgjengelig.

Høilund-Carlsen beklager feilen i den danske avisen, men understreker samtidig at ingen data er blitt komprimittert.

"Heldigvis er ingen data blitt kompromittert. Vi har logging på våre systemer, og ingen data er kommet ut av systemet, noe som er helt avgjørende" skal han ha sagt.