TEST | Logitech Pro X60 Lightspeed

KOMPAKT: Det nye PRO-tastaturet til Logitech er lite og noe tungt, og gir en følelse av kvalitet. (Alle foto: Marius Henriksen)

Splitter nytt tastatur fra Logitech

Logitech har kommet med et helt nytt trådløst gaming-tastatur i den anerkjente Pro-serien. Lever det opp til det allerede gode ryktet til Pro-serien?

Først og fremst: Ut av esken får du tastaturet, en USB-C til USB-A-kabel, en 2.4 GHz USB-mottaker, og en USB til USB-C-adapter. 

Ikke bare dette, du får også med en bæreveske til tastaturet. Bærevesken ser ut til å være av høy kvalitet, og er hendig og nyttig. 

Første inntrykk 

Det første jeg la merke til var at tastaturet er på den litt tyngre siden. Jeg får en følelse av at dette er velbygd og av høy kvalitet. 

Det første jeg la merke til var at tastaturet er på den litt tyngre siden. Jeg får en følelse av at dette er velbygd og av høy kvalitet. 

Dette er et TKL-tastatur (tenkeyless/kompakt), enkelt og minimalistisk, og på den mindre siden. Derfor føles tastaturet akkurat passe stort til å være bærbart. Hver tast er også belyst av RGB-farger som hjelper til med å gi en fargerik estetikk som kan tilpasses etter egne behov. På undersiden finner vi to justerbare tastaturføtter, som kan brukes om man foretrekker  at tastaturet står i vinkel. På siden er det også en enkel volumkontroll. 

Spesifikasjoner 

HENDIG: Logitech Pro X60 Lightspeed og bærevesken.

 I stedet for mekaniske taster bruker tastaturet optiske taktile taster, som betyr at tastaturet har raskere responstid, lengre holdbarhet og mindre debouncing (som uønsket støy fra knapper og brytere) enn tradisjonelle tastaturer. Det er også mange kommandoer du kan bruke rett fra tastaturet, blant annet mediekontroll og F-taster. Via USB-mottakeren får man hastigheter opptil 2 GHz, noe som er perfekt for "konkurransespill". Du har også et alternativ til å bruke tastaturet gjennom Bluetooth, som fungerer bra, selv om det ikke er optimalt for gaming. Du får også et imponerende batteriliv på rundt 50-60 timer. 

Alt i alt 

Her har vi et suverent tastatur som har alt man trenger og litt til, i en kompakt og minimalistisk pakke. Tastaturet er pålitelig. Prisen ligger på 2.300 kroner, noe som ikke er ille med tanke på hva du får. Alt i alt et solid gaming-tastatur for både profesjonell og casual gaming.