Geir Rostadmo-Strømme, leder Dell i Norge
FORVENTNINGER: – Generativ AI er et paradigmeskifte i hvordan produkter utvikles og hvordan arbeidsoppgaver utføres, sier Geir Rostadmo-Strømme som en sjef i Dell Norge. (Foto: Dell).

Nye generative AI-løsninger for det norske markedet

Dells nye generative AI-løsninger er nå tilgjengelige i Norge.

Tjenestene er utviklet sammen med NVIDIA og løsningene gir virksomheter mulighet til å raskt og sikkert bygge generative AI-modeller.

Nyhetene kommer i form av produkter for IT-infrastruktur (servere og lagring), smarte løsninger for PC-er og tjenester som gjør det enkelt for bedrifter å komme i gang- og lykkes bedre med generativ AI og store språkmodeller.

– Vi opplever stor interesse rundt våre AI-løsninger. Det er åpenbart at norske bedriftsledere har store forventninger til hvordan teknologien gir helt nye konkurransefortrinn, sier Geir Rostadmo-Strømme, som leder Dell i Norge.

Fra PC-er til kanten

– Generativ AI er et paradigmeskifte i hvordan produkter utvikles og hvordan arbeidsoppgaver utføres. Løsningene lar virksomheter bruke egne datakilder og prosesser for å skape modeller som gjør det enklere å skape nye forretningsmuligheter, øke produktiviteten og etablere nye forretningsmodeller, fortsetter Rostadmo-Strømme.

De generative AI-løsningene blir tilgjengelig for store deler av Dells produktportefølje deriblant Dell Precision arbeidsstasjoner, Dell PowerEdge servere og for lagringsløsningene.

– Dermed kan virksomheter ta i bruk AI på ansattes arbeidsflater, i datasenteret, på kanten (edge) og i offentlige skyer, sier Rostadmo-Strømme.

80 prosent raskere enn før

Rostadmo-Strømme fremhever at løsningene hjelper virksomheter lykkes bedre uansett hvor langt de er kommet på sin AI-reise. Dette med prosesser og applikasjoner som øker produktiviteten i kunderettede roller, for utvikling av innhold for eksempel i markedsføring, i programvareutvikling og for å skape bedre kommersielle resultater.

- Vi er særlig spent på hvordan våre Dell Precision arbeidsstasjoner vil hjelpe utviklere og data scientists med å skape og optimalisere generative AI-modeller. Med opptil fire NVIDIA RTX 6000 grafikkort i en arbeidsstasjon kan AI-programvare kjøres opptil 80 prosent raskere enn forrige generasjon, sier Rostadmo-Strømme.