STØTTE: DOGA deler ut midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP), som gir støtte til designdrevne innovasjonsprosjekter i idefasen. Blant de som mottar støtte finner vi tjenesteleverandøren Procano. (Illustrasjon: Pixabay)

Procano mottar støtte for å tette gapet mellom it-konsulenter og brukere

Datahjelpere får innovasjonsstøtte fra design-stiftelse.

Publisert Sist oppdatert

For 10. gang deler DOGA ut midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP), som gir støtte til designdrevne innovasjonsprosjekter i idefasen. 

I år kjempet 79 søkere om de totalt 8,5 millioner kronene i DIP-potten.

En jury bestående av fagpersoner fra DOGA, Innovasjon Norge og Forskningsrådet har valgt ut det de mener er de 18 beste prosjektene.

– Dette er blant de mest spennende innovasjonsprosjektene som blir satset på i Norge i tiden fremover, og støtten fra DIP er et viktig virkemiddel for å få dem på rett kurs fra dag én, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

Mer forståelig it-hjelp

Tjenesteleverandøren Procano er blant de 18 norske prosjektene som skal dele på de 8,5 millionene fra DIP.

Procano ønsker å designe den ultimate brukeropplevelsen for it-brukerstøtte, og har hentet inn designbyrået Work for å lede en designdrevet innovasjonsprosess som skal tette gapet mellom it-konsulentene og den jevne it-bruker.

Juryen mener prosjektets metoder og innfallsvinkler er nyskapende - ikke minst innenfor den tjenesteytende it-bransjen, heter det i en pressemelding fra DOGA.

Prosjektet får tilslag på 395.328 kroner i støtte.

Smartbird og K8 Industridesign er også blant prosjektene som mottar midler fra DIP. De får 508.500 kr i støtte. Midlene skal til å utforske hvordan tredimensjonal teknologi kan brukes i undervisningen av arkitektur, design og kunst.