SAMMEN: Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge ser felles interesser med Digdir for digitalisering i næringslivet (Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no).

Digdir og Regnskap Norge styrker samarbeid

Vil skape en smartere hverdag for næringslivet. 

Publisert Sist oppdatert

Nå tar de to organisasjonene de første skrittene mot tettere samhandling for økt digitalisering i privat sektor.

– Vi har felles interesse av å samarbeide om digitaliseringen i privat næringsliv, ikke minst i samhandlingen mellom næringslivet og offentlig sektor. Daglig rapporterer næringslivet til ulike offentlige registre vedrørende alt fra å etablere en virksomhet, levere skattemelding eller følge opp arbeidstakere som er sykemeldt, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge i en pressemelding.

Store ambisjoner

I en hverdag som blir stadig mer regelstyrt og kompleks, mener Aale-Hansen det er viktig å minimere de administrative byrdene for næringslivet. Han sier Regnskap Norge er opptatt av smarte og effektive rapporteringsløsninger som eksempelvis innebærer at ulike offentlige registre snakker sammen. 

– Det betyr at data gjenbrukes og næringslivet kun må rapportere én gang. Myndighetene har store ambisjoner for videre digitalisering av samfunnet. For oss er det viktig å bidra med kompetanse og erfaring om praktiske og anvendelige løsninger, fortsetter Aale-Hansen. 

Milliardinnsparinger

Frode Danielsen sier regnskapsførere er en av de aller viktigste og mest aktive brukergruppene i Altinn. Det eksisterer derfor allerede et godt samarbeid mellom Digdir og Regnskap Norge. 

– Vi vet Altinn alene bidrar til milliardinnsparinger for næringslivet hvert år, bare i spart tidsbruk. Regnskap Norges erfaringer er nyttige og verdifulle for oss i det daglige arbeidet med videreutvikling av digitale løsninger, slik at løsningen kan bidra til enda større besparelser framover. Derfor ser vi fram til enda tettere samarbeid, sier Frode Danielsen, direktør i Digitaliseringsdirektoratet.