SKYHJELP: Evi Seljevoll, leder for sky-plattformer i Tietoevry Norge, ser frem til å hjelpe Digdir over på en skybasert arkitektur. (Foto: Tietoevry)
SKYHJELP: Evi Seljevoll, leder for sky-plattformer i Tietoevry Norge, ser frem til å hjelpe Digdir over på en skybasert arkitektur. (Foto: Tietoevry)

Digdir valgte Tietoevry som skypartner

Tietoevry valgt som ny partner for skybaserte drifts- og kompetansetjenester for Digitaliseringsdirektoratet.

Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) har valgt Tietoevry som partner for overgangen til en skybasert arkitektur.

– Tietoevry er svært fornøyd med å bli valgt som Digdir sin partner, og med vårt fokus på innovasjon og fremtidsrettet teknologi ser vi frem til å levere en skalerbar og fleksibel plattform som støtter Digdir sin overgang til en skybasert arkitektur, sier Evi Seljevoll, leder for sky-plattformer i Tietoevry Norge, i en pressemelding.

Digdirs oppgave er blant annet å samordne digitaliseringen av offentlig sektor, det inkluderer utvikling, drift og forvaltning av fellesløsninger som ID-porten, Maskinporten, Altinn, Kontakt- og reservasjonsregisteret, eFormidling, eInnsyn, Digital postkasse, eSignering og ELMA.

– Valget om å ta tjenestene ut i skyen er forankret i vår it-strategi og legger til rette for en stabil og kostnadseffektiv drift. I konkurransegrunnlaget stilte vi strenge krav til fremtidsrettet teknologi og høyt tjenestenivå. Tietoevry oppfyller kravene på en utmerket måte og kan samtidig levere forespurte løsninger og kompetanse til en konkurransedyktig pris, sier avdelingsdirektør Frode Danielsen i Digdir.

I konkurransegrunnlaget stilte vi strenge krav til fremtidsrettet teknologi og høyt tjenestenivå.

Som en del av totalavtalen er Tietoevry også valgt som skykompetansepartner i en ny samarbeidsmodell. Tietoevry vil støtte Digdirs DevOps-initiativer med konsulenter, kompetanse og erfaring.

Anskaffelsen ble gjennomført i perioden september – desember 2021. Den totale kontraktsverdien er på rundt 75 millioner kroner over en treårs-periode.