(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

La frem digitaliseringsstrategi for offentlig sektor

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup presenterte regjeringens strategi for digitalisering av offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

– Det viktigste med denne strategien er ikke at vi legger den frem, men at vi har laget den sammen med KS, sa Nikolai Astrup fra scenen på digitaliseringskonferansen.

Astrup kom rett fra USA og til digitaliseringskonferansen. Her kunne han fortelle om målet med digitaliseringsstrategien for offentlig sektor: å få brukerne til å oppleve én digital offentlig sektor. 

Livshendelser

I strategien prioriteres syv viktige livshendelser. Hver av dem utløser en rekke rettigheter og tilbud i ulike sektorer og forvaltningsnivåer. Blant annet å få barn, eller å miste og finne ny jobb. 

Den nye strategien skal ifølge digitaliseringsministeren legge opp til mer innbyggerorienterte løsninger der brukerne får enklere tilgang til egne data, og tilbud om tjenester som er skreddersydd den enkeltes behov.

– Målet å få systemene vi har til å snakke bedre sammen slik at det føles sømløst for brukeren, sa Astrup, som var opptatt av samarbeidet mellom privat og offentlig sektor. 

Offentlig og privat sektor må ha en felles tilnærming. Digital kompetanse kommer til å prege alle samfunnsområder - alt fra sykepleiere og politi til renholdere. 

– Dette er ikke slutten, det er begynnelsen. Dette er en jobb vi må gjøre sammen. På tvers av offentlig sektor, på lag med privat sektor, sa digitaliseringsministeren fra scenen.