- Godt fornøyd med agendaen

Det er igjen klart for Rosing Årskonferanse! I den anledning har Computerworld pratet med Christian Torp i Den Norske Dataforening, som er begeistret over årets program.

Den Norske Dataforenings Rosing Årskonferansen har blitt avholdt i en årrekke, og i dag gjennomføres arrangementet for 23. gang siden starten i 1991. Årets program er fylt til breddene med spennende foredragsholdere fra inn- og utland, og det ryktes om tilhørende festligheter. Rosing-prisen deles i 2014 ut i følgende kategorier:

  1. Årets toppleder
  2. Årets it-direktør
  3. It-sikkerhetssprisen
  4. Årets Girl Geek (ny kategori 2014)
  5. Rosing Hederspris] (ingen nominasjon)

Vi tok en prat med Christian Torp i DND.

Hvor mange påmeldte er det til årskonferansen 2014?

- Det er om lag 230 påmeldte, så det blir ganske fullt og bra med folk slik som i fjor.

Er dere fornøyd med agendaen?

- Agendaen er jeg veldig fornøyd med. Særlig med Jonathon McDonald, en av mine store helter. Han er i denne sammenheng en ganske ung fyr (41 år) som driver en av de mest innovative tenketankene i Europa. Google og Apple går til ham når de har utfordringer, og dette er ganske unikt. Jeg er også veldig imponert over grunnleggeren av WepStep, Kjetil Eriksen som er en person ikke mange har hørt snakke tidligere. Han har et utrolig interessant syn på hvordan lede mennesker. WepStep er rangert som en av de beste arbeidsplassene i Europa i sin egen kategori. Vi er også heldige som har sjef for Telenor ASA, Berit Svendsen som av naturlige årsaker har tette dager i kjølvannet av Vimpelcom-saken som skapte mye arbeid. Hun har gått gradene i Telenor-systemet og vil dele med oss det hun mener man har foran seg i IT-bransjen i årene fremover. Vi har også sikret oss sjef for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, som har mye fint å by på som norske næringslivsleder, forfatter og blogger.

Noe spesielt dere har lagt vekt på i år?

- Ja, egentlig. De nye måtene å jobbe sammen på globalt, som gjør at vi har en del utfordringer, men også en del muligheter. Det å tenke nytt og å tenke høyt, er noe som gir nye konkurransefortrinn for de som er bevisste på dette i tiden fremover.Agendaen ved Årskonferansen Rosing 2014 er som følger:

Nye måter å jobbe med innovasjon og samhandling gjør oss i dag i stand til å opprette forretnings-, forsknings- og kreative miljøer som vil forandre Norge.Hvordan kan forskning og næringsliv jobbe bedre sammen i denne nye økonomien? Hvilke trender ser vi som vil endre disse premissene? Hvilken betydning har dette for Norge som nasjon?Rosing-prisene har blitt delt ut i mange år nå. Still going strong?

- Det ser veldig slik ut, nå som vi får så mange toppledere, og så mange interessenter til årets konferanse.

- Jeg er imidlertid en pragmatisk person og vurderer likevel hvert år om vi skal fortsette som før. Nå blir det et heidundrende arrangement i år igjen. Folk gleder seg tydeligvis, for når jeg prater med de som var med sist år gliser de og husker tilbake til fjoråret som var en knallsuksess.