BRANSJE:

VOKSER: Adminnistrerende direktør Antti Nivala mener at automatisering er avgjørende for å sikre produktiviteten til kunnskapsarbeidere både i Norden og ellers i verden. (Foto: M-Files).

M-Files rykker frem i Norge og Norden

Stadig flere vil revolusjonere arbeidsplassen med AI og automatisering, noe finske M-Files vokser godt på.

I en pressemelding skriver M-Files at de årlige gjentakende inntektene (ARR) øker med over 20 prosent i 2023. Dette skyldes en økning på 64 prosent nye kunder og 41 prosent økning i kundeutvidelser på M-Files Hubshare samarbeidsløsning.

Veksten for M-Files i det nordiske salget er på 26 prosent i 2023, noe som skyldes stor etterspørsel etter selskapets teknologi og løsninger på det norske og nordiske markedet.

– Automatisering er avgjørende for å sikre produktiviteten til kunnskapsarbeidere både i Norden og ellers i verden, sier Antti Nivala, grunnlegger og administrerende direktør i M-Files.

– Jo mer vi kan automatisere, desto mer tid får kunnskapsarbeidere til å fokusere på verdiskapende arbeid. Ved å lage et nytt arbeidsparadigme med automatisering av kunnskapsarbeid fjerner vi utfordringen med å identifisere og sortere informasjon manuelt, samtidig som det forenkler daglige oppgaver og øker produktiviteten.

Ny æra for automatisering

«Gjennom å utnytte automatisering og AI, fortsetter M-Files å gjøre det mulig for kunnskapsarbeidere å jobbe smartere. Som en av de første på markedet forbedret M-Files selskapets automatiseringsplattform for kunnskapsarbeid ved å utnytte generativ AI til å revolusjonere måten kunnskapsarbeidere faktisk automatiserer prosessene sine; fra dokumentoppretting og -administrasjon til arbeidsflytautomatisering, eksternt samarbeid, bedriftssøk, sikkerhet, overholdelse av regelverk og retningslinjer samt revisjonssporing», heter det videre i pressemeldingen.

Drevet av M-Files’ generative AI-teknologi, M-Files Aino, får kunnskapsarbeidere muligheten til å koble dokumenter til forretningsprosesser og avdekke relatert informasjon som er relevant i enhver kontekst. Det øker produktiviteten, effektiviteten og medarbeidertilfredsheten. Plattformen gir AI-drevne dokumentsammendrag, språkuavhengige spørringer og strømlinjeformet informasjonssøking og oppdagelse, noe som forenkler handlinger som tidligere krevde tildels betydelig arbeid og dedikert menneskelig interaksjon. M-Files Aino tar produktiviteten for kunnskapsarbeidere til et nytt nivå ved å gi brukerne tilgang til organisasjonens data- og kunnskapsbase bare ved noen få tastetrykk.

M-Files Ment neste generasjon

Gjennom oppkjøpet av no-code verktøyet Ment, er nå også neste generasjons dokumentautomatisering integrert i M-Files plattformen. Med M-Files Ment, kan kunnskapsarbeidere nå strømlinjeforme opprettelsen, organiseringen, lagringen og gjenfinningen av komplekse datadrevne dokumenter. Samtidig hjelper sømløs og enkel dokumentautomatisering allerede en rekke nordiske virksomheter med å eliminere informasjonskaos og øke kunnskapsarbeidets produktivitet samt ansattes tilfredshet på jobben.

Integrerer med Microsoft

M-Files har i løpet av fjoråret lansert nye og forbedrede integrasjoner med Microsoft Teams og Outlook. Det skal gi et sømløst innholdssamarbeid rundt alle bedriftsdata uavhengig av hvor dataene eller innholdet befinner seg.

Integrasjonene skal også forenkle administrasjonen av bedriftsinformasjon på tvers av systemer ved at det bygges relasjoner mellom datasett og systemer, slik at prosessene automatiseres med sømløs arbeidsflyt fra ende-til-ende. Disse integrasjonene gir M-Files et konkurransefortrinn for Microsoft 365-brukere som oppnår betydelig avkastning og bedre kundeopplevelse gjennom arbeidsprosesser av høyere kvalitet.