SIKKERHETSSJEFEN: Markus Melin er leder for Tietos nye forretningsenhet Security Services.

Tieto lanserer Security Services

Selskapets nyeste forretningsenhet skal sikre kundenes data.

Det nordiske it-selskapet med base i Finland har lansert sin tredje nye forretningsenhet, Security Services. De to andre Industrial Internet og Customer Experience Management.

Hovedoppgaven til den nyeste og viktige forretningsenheten er, som fremgås av navnet, å levere digitale sikkerhetstjenester til virksomheter og organisasjoner. I første omgang rettes satsingen mot de utvalgte bransjene finans og forsikring.

Leveringsmodellen er administrerte sikkerhetstjenester, på engelsk "managed security services", der leverandøren tar ansvar for å levere og administrere tjenesten. Ifølge Tieto vil Security Services være ett av selskapets viktigste satsingsområder fremover, med Tietos egen programvare  Security Wall som flaggskip.

- Med vår ekspertise og vår egen programvare på utvalgte områder regner vi med å innta en ledende posisjon innenfor sikkerhetstjenester i de nordiske landene, kommenterer Kimmo Alkio, administrerende direktør i Tieto i en melding. 

Sjef fra F-Secure

Til å lede den nye forretningsenheten hentet Tieto inn Markus Melin fra det finske sikkerhetsselskapet F-Secure i begynnelsen av 2015. Melin har omlag seks års erfaring fra sin tidligere arbeidsgiver, i stillinger som spenner fra prosjektledelse til direktør for nettsky og innhold.

- Sikkerhet er både en forretningsutfordring og et verktøy som åpner for nye, digitale forretningsmuligheter, sier Melin. 

Tieto forventer at omsetningen til forretningsenheten vil vokse til minst 100 millioner euro (omlag 968 millioner kroner pr. dagens kurs).

- Som mangeårig partner til kunder i mange forskjellige bransjer har Tieto en ypperlig mulighet til å kunne bli foretrukket partner innen sikkerhetstjenester i Norden, avslutter Melin.