Møt datasenteret Nydro

Datasentrene Tinn Energis Rjukan Mountain Hall AS og Rjukan Technology Center AS slår seg sammen i Nydro AS.

Publisert Sist oppdatert

Rjukan Mountain Hall AS og Rjukan Technology Center AS slår seg sammen i det nye selskapet Nydro AS, som skal bli ett av de største, grønneste og high-tech datasenter initiativene i Europa, heter det i en pressemelding.

Navnet er, som de mest observante muligens har fått med seg, en blanding av «ny» og «Hydro», og det nye selskapet planlegger å bygge flere datasentere i Rjukan-området.

Nydro frister kunder med naturlige ideelle forutsetninger med tanke på nær tilgang til teknologiområder i nærheten, flyplasser, lokalt produsert grønn energi og gode klimaforhold for kjøling.

Det lokale strømnettet har forøvrig også nytt en oppetid på 100 prosent de siste ti årene, en god forutsetning for datasenter.

Frir internasjonalt

Det nye selskapet har allerede begynt frierferden, og flere internasjonale aktører har besøkt Rjukan for å se på mulighetene for å rigge seg opp i fjellhallen.

- Telemark og Rjukan er attraktive områder i det globale markedet for unike serverpark lokasjoner, sier Rachel Petersen i Facebook, og legger til "Norge er en politisk og økonomisk stabil nasjon som er godt egnet for datasentre."

Selskapet representerer offentlige interesser i tillegg til private norske og amerikanske parter, og skal igjen sette Rjukan på verdenskartet.

- For hundre år siden var Rjukan-dalen hjemmet til kraftkrevende industri. Nå, gjennom å bruke de samme ressursene som bydge dalen, har vi igjen mulighet til å bli hjemmet til fremtidens energi-krevende industri: data managment, sier Gregory R. Malin, styreleder i Rjukan Technology Center.