KREVENDE: Enkelte droneflyvninger kan være vanskelige å gjennomføre. Det vil Microsoft endre. (Foto: Microsoft)
KREVENDE: Enkelte droneflyvninger kan være vanskelige å gjennomføre. Det vil Microsoft endre. (Foto: Microsoft)

Lanserer simulator for KI-dronesystemer

Microsoft lanserer dronetrening med ki.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har lansert en plattform for trening av kunstig intelligens-systemer av autonome fly. Prosjektet Airsim er en flysimulator for droner, som selskap kan bruke for å trene og utvikle programvare til dronekontroll. Det melder Microsoft på sine nettsider.

Dette gjør at man kan teste flyving i områder det i virkeligheten anses for farlig å fly, for eksempel nær kraftledninger. Det betyr i følge Microsoft at millioner av flyvninger kan simuleres på bare sekunder.

Prosjektet bruker Azure til å generere massive mengder data for trening av KI-modeller på nøyaktig hvilke handlinger som må tas i hver fase av flyvningen, fra takeoff til cruising til landing. Det vil også tilby bibliotek av simulerte 3D-miljø med ulike landskap.

Industrielt metaverse

– Autonome systemer vil transformere mange bransjer og muliggjøre mange luftscenarier, fra last mile-levering av varer i overbelastede byer til inspeksjon av nedstyrte kraftledninger fra 1000 miles unna, sier Gurdeep Pall, som er som er visedirektør for forretningsinkubasjon og teknologi og forskning i Microsoft, på deres nettsider. Han fortsetter:

– Men først må vi trygt trene disse systemene i en realistisk, virtualisert verden. Project AirSim er et kritisk verktøy som lar oss bygge bro over bitenes verden og atomenes verden, og det viser kraften til det industrielle metaverset – de virtuelle verdenene der bedrifter vil bygge, teste og finpusse løsninger og deretter bringe dem inn i den virkelige verden, sier han.