TAR GREP: Tiktok tar grep for å stanse feilinformering på plattformen. (Foto: Unsplash)

Varsler tiltak mot feilinformasjon etter Hamas-angrep

Tiktok tar grep for å møte EU-krav. 

Søndag uttaler Tiktok at de tar grep for å stanse hat og feilinformasjon på sin plattform etter at Hamas angrep Israel. Det melder Reuters

Torsdag forrige uke ga EUs sjef for industri Thierry Breton 24 timers frist til Tiktok for å beskrive tiltak de ville gjøre for å motvirke feilinformasjon. Tiktok uttalte at de er sjokkerte over det som skjer i Israel, og triste over den humanitære krisen i Gaza.

Responsen til Bretons krav var å lansere et kommandosenter som skal styrke deres automatiske system for å fange opp grafisk og voldelig innhold. I tillegg henter de inn moderatorer som snakker arabisk og hebraisk. Tiktok vil også fjerne innhold som gjør narr av ofre for vold, eller som oppfordrer til vold, og har lagt til restriksjoner for å strømme live-video.

Vil også undersøke X

Breton annonserte også forrige torsdag at han ville åpne en etterforskning av Elon Musks X, etter at han tidligere hadde kritisert plattformen for å ikke gjøre tilstrekkelige tiltak for å stanse feilinformasjon om situasjonen i Israel. Dette er også noe plattformene må gjøre for å følge reglene de har blitt gitt i Digital Services Act

DSA styrker rettighetene til forbrukere på store plattformer, og øker kravene til moderering og stansing av ulovlig innhold. Sent i september gikk Elon Musk ut og sa han vurderte å kreve månedlig betaling fra brukerne på X.