PRISVINNER: Huawei Matebook X Pro er kåret til Årets Dataprodukt av Elektronikkbransjen. (Foto: Huawei)

Huawei og Samsung ble prisvinnere

Huawei Matebook X Pro ble kåret til Årets Dataprodukt 2018-2019 da Elektronikkbransjen hadde sin årlige prisutdeling. Samsung vant fem priser.

Hver høst, i passende tid før julesalget starter for alvor, samler Stiftelsen Elektronikkbransjen sine medlemmer til en hyggelig sammenkomst der det også deles ut bransjepriser i en lang rekke kategorier.

Huawei og Samsung må betegnes som de store prisvinnerne i år, med to data-relaterte priser til Huawei og hele fem priser til Samsung, men for Samsungs del omfatter dette også flere tv-er og hvitevareprodukter. Dessuten dro Sony i havn to priser.

Matebook

I kategorien Årets Dataprodukt var det Huawei Matebook X Pro som stakk av med seieren. Den nyeste bærbare pc-en fra Huawei har fått god kritikk i en del tester. Den byr på en 13,9-tommers skjerm og har en dedikert MX150-grafikkbrikke fra Nvidia.

Den slanke bærbare pc-en, som gjerne betegnes som en pc i Macbook-klassen, har stor skjerm i forhold til størrelsen på pc-en, med andre ord har skjermen svært tynn ramme. Huawei opererer med et skjerm-til-kropp-forhold på 91 prosent.

PRISMOTTAKERE: Huawei-folkene måtte flere ganger opp på scenen og ta imot priser. Fra venstre Alex David og Tom Tang fra Huawei, deretter prisutdeler Peter Andersson fra Netonnet, mens Anders Bigseth hos Huawei blir intervjuet av Stian Sønsteng fra fagbladet Elektronikkbransjen. (Foto: Toralv Østvang)

Huawei Matebook X Pro har innebygd fingeravtrykksleser som skal gi rask oppstart uten passord. Prosessoren er en Intel Core i7-8550U-prosessor. Maskinen veier 1,32 kg, og prisen er cirka 19.000 kroner.

Mate20 Pro

Huawei dro også i land prisen for Årets Mobil 2018-2019 med Huawei Mate20 Pro. Mobilen ble lansert i Norge for kort tid siden og er en av de første – ifølge Huawei den aller første – mobilen basert på 7-nanometers produksjonsteknologi på prosessorsiden. Mate20 Pro er basert på Kirin 980-prosessorbrikken. Prosessorfabrikanten Kirin er et datterselskap av Huawei.

På kamerasiden følger Mate20 Pro opp Huaweis løsning med tre kameraer utviklet i samarbeid med Leica, en ultravidvinkel, en vidvinkel og en moderat tele på henholdsvis 20 megapiksler, 40 megapiksler og åtte megapiksler.

ÅRETS MOBIL: Huawei Mate20 Pro er kåret til Årets Mobil av Stiftelsen Elektronikkbransjen. (Foto: Huawei)
ÅRETS MOBIL: Huawei Mate20 Pro er kåret til Årets Mobil av Stiftelsen Elektronikkbransjen. (Foto: Huawei)

Huawei Mate20 Pro byr på kraftig batteripakke og rask lading, og den kan til og med lade opp andre mobiler både kablet og trådløst. Prisen er 9.600 kroner.

Samsung-prisene

RIMELIG: Samsung Galaxy A8 har fått prisen for Årets Budsjettmobil i Norge. (Foto: Samsung)
RIMELIG: Samsung Galaxy A8 har fått prisen for Årets Budsjettmobil i Norge. (Foto: Samsung)

Den it-relaterte delen av Samsungs priser gikk til Samsung Galaxy A8 i kategorien Årets Budsjettmobil og Samsung Galaxy Watch i kategorien Årets Smartprodukt. I tillegg ble Samsung tildelt to priser for tv-er og én for hvitevareproduktet Samsung Family Hub.

Samsung-mobilen hører altså hjemme i det rimelige prissjiktet, med en pris på cirka 3.500 kroner. Likevel er den IP68-sertifisert, hvilket vil si at den har god beskyttelse mot støv og fuktighet. Kamera har også dobbelt frontkamera, inkludert et vidvinkelobjektiv med 85 graders synsfelt.

Samsung Galaxy Watch ble kåret til årets smarteste produkt og utmerker seg blant annet med e-SIM-modul som gjør at den kan brukes som en selvstendig enhet uten at man må ha med seg mobilen. Prisene går fra rundt 3.800 til 4.000 kroner – klokken kommer blant annet i to størrelser.

De øvrige prisene

Sony var også blant dem som fikk flere priser, for henholdsvis kompaktkameraet Sony DSC-RX100 VI som Årets Fotoprodukt og Sony WH-1000XM3 som Årets Hodetelefon.

De øvrige prisene var Årets Bildeprodukt: Bilder på pleksi/akrylglass, Årets Spillprodukt: Red Dead Redemption 2, Årets Lydprodukt: JBL Charge 4, Årets Småelektriske: Bosch Unlimited, Årets Musikkprodukt: Bose S1 Pro, Årets Videoprodukt: Gopro Hero7 Black, Årets Kjøkkenprodukt: Kenwood Chef Sense XL, Årets budsjett-tv: Samsung UE65NU74 og Årets tv: Samsung QE65Q9FN.