KLARE: Musk og Twitter gjør seg klare for rettsak i oktober. ((Foto: Patrick Pleul/Pool via REUTERS)

Dommer: Twitter må gi Musk mer data

Men ikke så mye som Musk ønsket.

En dommer i saken mellom Twitter og Musk har beordret Twitter til å gi Musk mer data. Det melder Financial Times.

Da må Twitter gi data til Musk om hvordan de kalkulerer mengden boter og falske kontoer på plattformen sin. Likevel ga ikke dommeren medhold til en "latterlige brede" forespørselen om informasjon om hele Twitters brukerbase.

Det er nemlig bots og falske kontoer Musk har oppgitt som grunnen til at han trakk seg fra avtalen med Twitter. Avtalen ble først kjent i april. I kjølvannet av varsel fra tidligere sikkerhetssjef i Twitter, har også advokatenen til Musk kalt inn flere vitner.

Ikke alt

Twitter holder fast ved at færre enn fem prosent av deres brukerbase er falske kontoer eller spam. Dommer Kathaleen McCormick beordret Twitter til å gi fra seg informasjon om 9.000 kontoer plattformen i fjor analyserte for autentisitet.

Twitter må også dele noe materiale knyttet til andre interne diskusjoner eller analyser angående viktige beregninger om brukerbasen utover Mdau-beregningen, slo hun fast. Mdau står for antall inntektsgivende daglige aktive Twitterbrukere.

Men dommeren var enig i Twitters syn om at det å produsere hele spekteret av data som Musk, som er administrerende direktør i Tesla, på sine mer enn 200 millioner Mdauvar altfor tyngende.

Twitter ville ikke gi noen kommentar, mens en av Musks advokater sa de ser frem til å gjennomgå disse dataene som Twitter har gjemt i månedsvis.