USIKKERT: Det har vært mye usikkerhet knyttet til Musks avtale om å kjøpe Twitter. (Foto: Patrick Pleul/Pool via REUTERS)

Rettsak mellom Elon Musk og Twitter fastsatt

Dommer i Delaware har bestemt hvordan rettsaken skal bli.

I april ble det kjent at Elon Musk ønsket å kjøpe Twitter. Prosessen har ikke vært smertefri. Det har vært anklager om spam og falske kontoer, og Musk har vært inne og ute av Twitters styre. I mai setter Musk avtalen på pause for å etterforske anklager om falskt innhold, og han saksøkes av Twitter-investorer for å ha manipulert aksjer.

I juni truer Musk med å trekke seg fra avtalen verdt 44 millioner dollar hvis ikke Twitter gir gode nok data vedrørende falske kontoer og spam, og i juli trekker han seg helt fra avtalen.

Rask rettsgang

Twitter har saksøkt Musk for dette, og nå har rettsaken fått en dato. Det melder CNN. Der Musks advokater etterspurte rettsak i 2023, har Twitters advokater argumentert for en rask rettsgang. Dette for å motvirke negative konsekvenser for deres forretningsdrift. Samtidig vil de ha løst saken innen 24. oktober, datoen da den originale avtalen skulle vært gjennomført.

Datoen satt av dommeren er 17. oktober, og det er satt av fem dager til rettsaken.