SKYPE FOR BUSINESS: Voyager Legend UC Mobile Bluetooth Headset er et av hodesettene fra Plantronics. (Foto: Plantronics)
SKYPE FOR BUSINESS: Voyager Legend UC Mobile Bluetooth Headset er et av hodesettene fra Plantronics. (Foto: Plantronics)

Plantronics sertifisert for Skype

En rekke Plantronics-produkter for tale og videokommunikasjon er nå sertifisert for bruk med Microsofts nye Skype for Business.

Microsofts løsning for samarbeid i bedriftsmarkedet var tidligere kjent under navnet Microsoft Lync. Sent i fjor høst kunngjorde Microsoft at Lync ville bli erstattet av Skype for Business, der også elementer fra forbrukertjenesten Skype ville bli innlemmet i systemet.

Kjernemodulene i Skype for Business er øyeblikksmeldinger, tale via IP (VoIP) og videokonferanser, supplert med skrivebordsdeling og annen informasjonsdeling.

Rush av sertifiseringer

Omleggingen har ført til et rush av ny eller fornyet sertifisering av produkter som brukes til tale- og videokonferanser, særlig lydprodukter som hodesett, mikrofoner, webkameraer og lignende.

Nå melder altså Plantronics at selskapets UC-produkter har møtt sertifiseringskravene til Skype for Business. Plantronics har tidligere solgt mer enn fem millioner lydprodukter optimalisert for Microsoft Lync, heter det i pressemeldingen.

UC-forkortelsen står for Unified Commucations, et sett med normer og definisjoner for sømløs sanntidskommunikasjon i næringsliv og forvaltning.

To nivåer

Microsofts sertifiseringsprogram for Skype for Business har to nivåer. Produkter som tilfredsstiller de høyeste spesifikasjonene i programmet, får betegnelsen «Sertifisert for Skype for Business» (Certified for...), mens de som tilfredsstiller minimumsspesifikasjonene, betegnes som «Fungerer med Skype for Business» (Works with...).

Blant produkter som er blitt sertifisert i senere tid, finner vi Jabra Stealth UC Bluetooth mono hodesett, en rekke Sennheiser-produkter og mange Logitech-produkter. Og nå altså også Plantronics-produkter.