Se Nokias første Windows-telefon

Bilder og lanseringsdato av første Nokia med Windows Phone 7.5 skal være lekket.

Publisert Sist oppdatert

Et bilde av det som skal være den første Nokia-telefonen med Windows Phone versjon 7,5 "Mango", har dukket opp på nett.

Det grove bildet ser ut til å være avfotografert fra en plakat beregnet for Nokia-forhandlerne. Bildet skal vise en telefon med produktnavn «703». Den minner sterkt om smarttelefonen N9 som Nokia lanserte i juni, basert på Meego-plattformen. Den gang bekreftet Nokias folk at designretningen valgt for N9-telefonen vil bli brukt for flere plattformer.

Les mer: Nokia lanserer ny mobil med Linux

Holder tempo som ventet

Telefonen ser ut til å være helt uten fysiske knapper, men bildet inneholder teksten «General, 27 November». Dette tolkes som sannsynlig dato for salgsstart, og det stemmer bra med uttallelser fra konsernsjef Stephen Elop i Barcelona under World Mobile Congress i februar. Mange tror enheten vil bli annonsert i oktober samtidig som endelig versjon av Mango fra Microsoft.

Les mer: Derfor vil ikke Nokia ha Android

I juni skal konsernsjef Elop ha vist fram en lignende telefon i en internvideo for Nokia-ansatte. Denne videoen, som viste en telefon kalt Sea Ray, ble lekket til et ungarsk teknologi-websted.

Skjermen til 703 er oppgitt til å være 3,7 tommer, det er 8 gigabyte lagring, 512 megabyte internminne og et kamera som skal kunne ta opp video med 720p-HD-videokvalitet. Forskjellen mellom 703 og Sea Ray skal være at kameraoppløsningen er henholdsvis fem og åtte megapiksler.

Les mer: - Nokia vil redde Windows Phone

Markedsføringstriks?

Nokia har ikke villet kommentere bildet overfor Computerworlds nyhetstjeneste.

Lekkasjer av bilder eller hele testeksemplarer har dukket opp ofte i forkant av mobile elektronikklanseringer de siste årene. Blant annet har konkurrenten Apple gjort dette til en velsmurt disiplin i sin markedsføring av nye dingser.