PÅ TUR: Volvo er nærme kommersiell testing av selvkjørende biler, de venter bare på en svenske lovendring.
PÅ TUR: Volvo er nærme kommersiell testing av selvkjørende biler, de venter bare på en svenske lovendring. 

Kjøper Volvo IT for 900 millioner

Indiske HCL kom med det høyeste budet på Volvo IT

I dag ble det kjent at HCL Technologies vant over blant andre IBM om å gå kjøpe Volvo-konsernets it-arm, Volvo IT. I en pressemelding fra den svensk/kinesiske bilprodusenten går det frem at avtalen med HCL sluttføres i andre kvartal neste år, skriver IDG.se.

I pressemeldingen sier sjefen i Volvo at de har gjort en grundig jobb for å finne riktig partner.

- Vårt samarbeid med HCL vil medføre store kostnadsbesparelser og en kapitalgevinst når kontrakten underskrivers. Men et minst like viktig aspekt er at vi nå får en partner som kan sørge for at vår drift og infrastruktur utvikles på en måte slik at vi kan ligge i forkant av utviklingen i vår industri, sier finansdirektør og fungerende administrerende direktør, Jan Gurander i meldingen.

Alle blir med

Rundt 2.600 personer blir berørt av avtalen, samtlige blir overført til HCL.

- Dette innebærer at de ansatte i it-virksomheten nå får en tilhørighet i et miljø hvor it er kjernekompetansen. Jeg er overbevist om at dette vil gavne både ansatte, leverandør og kunde, sier Gurander videre.

Ifølge Computersweden oppgis det ikke noen nøyaktig pris for overdragelsen, men Volvo-konsernet skriver i pressemeldingen at resultatet påvirkes positivt med rundt 900 millioner svenske kroner.