TEST: Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop Keyboard - Rett i ryggen

Det gjelder å holde tunga rett i munnen når du skal uttale følgende produktnavn: Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop Keyboard. Og du bør sitte rett i ryggen når du bruker det.

Publisert Sist oppdatert

Du har egentlig ikke noe valg. Dette tastaturet tvinger deg nærmest inn i en sittestilling som skal være optimal for både ryggen og muskler for øvrig.

 

Microsoft har lang erfaring i å designe tastaturer og mus, og mange av produktene opp gjennom årene har hatt en utpreget ergonomisk profil.

 

Sculpt Eergonomi Desktop Keyboard følger opp denne tradisjonen.

 

Hele settet består av fire separate komponenter. I tillegg til tastaturet, som er én enhet, men likevel todelt, følger det med en ramme til å sette i bakkant av tastaturet, slik at det får en slags fremoverlent posisjon, høyest i bakkant. Det er vel dette som i stor grad tvinger brukeren til å sitte med rett rygg i kontorstolen.

 

Du kan også bruke tastaturet liggende flatt på skrivebordet, om du vil. Men da svekkes noe av den ergonomiske effekten.

 

I tillegg finner vi et frittstående numerisk tastatur samt en mus som også er designet med tanke på ergonomi. Den er ganske høy – høyere enn jeg er vant til. Men jeg brukte mye kortere tid på å vende meg til musa enn tastaturet.

 

Tilvendingstid

 

I det hele tatt var det den lange tilvendingstiden til tastaturet som skapte mest hodebry under testingen. Hvor lenge skal man måtte jobbe fryktelig langsomt før man får opp farten? Jeg brukte tastaturet hver dag i flere uker, og mot slutten av testperioden begynte jeg å få opp hastigheten til noenlunde akseptabelt nivå. Men jeg greide aldri å skrive så raskt som på de lave, flate tastaturene jeg har en forkjærlighet for.

 

Og svaret ligger vel nettopp her: Det er sannsynligvis store individuelle forskjeller i hvor raskt man greier å vende seg til en så spesiell tastaturløsning som Sculpt Ergonomic Desktop Keyboard. De som greier det raskere enn meg, blir sikkert godt fornøyd – og kan forhåpentlig glede seg over en sunn arbeidsholdning uten musesyke og vond rygg.

 

Personlig syntes jeg det var godt å komme tilbake til mitt flate tastatur, som jeg betjener hurtig – og med rett rygg. I hvert fall når jeg husker på det...

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop Keyboard Pris: Ca. kr 700 inkl. mva. Internett: bit.ly/1m53M59