ALLIANSE: Både Eivind Hagen i Columbus (f.v), Henrik Jacobs i Microsoft og Øyvind Myrstad i Knowit er fornøyde med det strategiske samarbeidet mellom Knowit og Columbus. (Foto: Nicolas Tourrenc)

Columbus og Knowit inngår strategisk samarbeid

Konsulentkreftene i både Knowit og Columbus går sammen om et strategisk samarbeid for å øke leveransekraften på Dynamics-plattformen.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å levere ERP-tjenester til Norges aller største virksomheter.

– Gjennom samarbeidet blir vi det desidert største og mest kompetente Dynamics-miljøet i Norge, sier Eivind Hagen, leder for Dynamics i Columbus.

Nå skal Knowit og Columbus vinne nye konsern over til Microsoft Dynamics 365 og jobbe sammen på de største ERP-prosjektene.

Det går frem av en pressemelding fra selskapene.

Allianse

– Columbus leverer allerede flere av Nordens største Dynamics-prosjekter, og opplever økende etterspørsel etter Microsofts skybaserte ERP-system fra Norges største virksomheter, sier Hagen.

For å øke både kompetanse- og leveransekapasiteten inngår vi alliansen med Knowit, som har omfattende erfaring fra enterprise-markedet. Det gjør at ingen prosjekter er for store eller komplekse for oss, legger han til.

Øyvind Myrstad, leder for Business Solutions i Knowit, understreker at de største ERP-prosjektene er svært arbeidsintensive og krever at man både har størrelsen, bransjekompetansen og Dynamics-ekspertisen.

Større bredde

Gjennom samarbeidet får vi enda større bredde og kapasitet for i fellesskap å påta oss enda flere av de mer komplekse Dynamics-prosjektene.

Øyvind Myrstad, Knowit

– Som Columbus har Knowit ekspertisen og kulturen for å levere på de mest komplekse prosjekter i Norge. Gjennom samarbeidet får vi enda større bredde og kapasitet for i fellesskap å påta oss enda flere av de mer komplekse Dynamics-prosjektene, sier Myrstad.

– Samarbeidet med Columbus kompletterer leveransekraften på en måte som gjør oss i stand til å levere prosjekter vi ellers ikke ville vært i stand til. Et viktig aspekt i samarbeidsavtalen er styrken Columbus representerer nordisk og globalt, fordi det tilfører en ekstra dimensjon når vi hjelper våre norske kunder med global utrulling, sier han videre.

Microsoft fornøyde

– Det strategiske samarbeidet mellom Knowit og Columbus er svært viktig for oss. De seneste årene har Dynamics vokst raskere enn resten av ERP-markedet og trenden er at stadig flere større virksomheter velger vår skybaserte ERP-plattform. Samarbeidet styrker leveransekapasiteten på de største prosjektene, sier Henrik Jacobs, Vest-Europa-sjef for Microsoft Dynamics 365.

Innebygget AI

En viktig grunn til at Microsoft vinner frem med Dynamics 365, er at kunstig intelligens (AI) er innebygd i forretningssystemet sammen med alle nye løsninger og tjenester som skyplattformen kontinuerlig oppdateres med.

– Vi står ved et veiskille for ERP hvor AI definerer fremtiden. En fremtid hvor Copilot er integrert i bedriftens kjerneprosesser som finans, logistikk og innkjøp. Bedrifter vil oppleve å bli mer nøyaktige ved at feilkilder fjernes, og mer effektive ved at prosesser automatiseres i stor grad på tvers av Dynamics 365 og Power Plattformen, sier Jacobs.