MACWORLD

Foto: Generert med kunstig intelligens - DALL-E

EU krever alenegang for Teams

Dessuten: Microsoft Kina-ansatte må bort fra Android og over på iPhone

Publisert

Det er ikke bare Apple som har et anstrengt samarbeidsklima med EU, for nå går unionen også etter Microsoft og Teams.

I en innsigelse fremmes det påstand om at Microsofts pakke-integrasjon av Teams i Office 365 og Microsoft 365 gir urettmessige konkurransefortrinn, ikke ulikt nettleser-krigen i sin tid og som endte med at Microsoft måtte la EU-brukere velge mellom en rekke browsere under Windows-installasjonen - som for eksempel norske Opera.

Post-pandemi er det nok ikke enkelt å skru tilbake klokken til før COVID-19 og den store Teams-boomen, og selv den dag i dag er mange avhengige av å bruke en rekke forskjellige verktøy i samhandling med internasjonale selskaper som da ikke belager seg på Microsofts løsning. 

Så vil dette få noen praktisk betydning utover en saftig bot til Microsoft og kanskje litt mere jobb til IT-avdelingen som må laste ned Teams-installasjonen separat?

Microsoft i Kina

Og videre i andre Microsoft-nyheter: Noe overraskende viser det seg at Microsoft Kina ha besluttet at alle deres ansatte må bort fra Android- og over på iPhone-telefoner i løpet av året. 

Dette for å kunne bruke en tofaktor-autentisering for pålogging på sitt arbeidsområde på Microsofts servere, skriver Bloomberg. Dette gjelder altså selv om de skal benytte seg av Windows-maskiner. Kravet er som en del av selskapets  Secure Future Initiative, og begrunnes med økt fokus på cyber-sikkerhet og økt datakriminalitet.