FORNØYD: Administrerende direktør i Evry, Per Hove, har all grunn til å smile. Selskapets organiske vekst for første kvartal er på 3,6 prosent. Veksten skal ha kommet som et resultat av flere spennende prosjekter. Blant annet robotteknologi. (Foto: Evry)
FORNØYD: Administrerende direktør i Evry, Per Hove, har all grunn til å smile. Selskapets organiske vekst for første kvartal er på 3,6 prosent. Veksten skal ha kommet som et resultat av flere spennende prosjekter. Blant annet robotteknologi. (Foto: Evry)

Godt førstekvartal for Evry

Norges største offentlige anbudskontrakt innen robotteknologi, og to andre prosjekter, skal ha bidratt til vekst for Evry i første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Evry kunne onsdag legge frem resultatene for årets første kvartal. I korte trekk har Evry-konsernet fortsatt organisk vekst og stabile marginer.

Den organiske veksten i kvartalet er på 3,6 prosent. Dette er opp fra 0,5 prosent på samme tid i fjor.

Veksten skal ifølge it-selskapet selv komme som et resultat av flere spennende prosjekter.

Robotteknologi

I løpet av årets første kvartal signerte selskapet Norges hittil største offentlige anbudskontrakt innen robotteknologi med Stavanger kommune, det skriver Evry i en melding til Computerworld.

Teknologien skal brukes til å automatisere interne migrasjonsprosesser hvor tre kommuner skal slås sammen til én. Ifølge selskapet vil dette føre til at Stavanger kommune ligge i front når det kommer til å ta i bruk ny teknologi for å forbedre sine innbyggertjenester.

– Det er gøy å se at vi er i ferd med å posisjonere oss som en av de ledende aktørene innen robotteknologi. Vi administrerer alt fra den lokale installasjonen hos kunden, til styring og håndtering av alle automatiseringsløsninger, sier konsernsjef Per Hove, i en pressemelding fra selskapet.      

Flere suksessfaktorer

Evry mener også at prosjektet EnergyLab skal ha litt av æren for veksten.

Tidligere i år inngikk it-selskapet en ny avtale med Eidsiva Energi og Gudbrandsdal Energi. Prosjektet har fått navnet EnergiLab. Første del av oppstartsfasen er gjennomført, og i løpet av andre kvartal er planen å gjennomføre workshops og idéutvikling som skal ende i nye kundekonsepter.

Evry gjør suksess også i Sverige, blant annet ved å "skape fremtidens butikkopplevelser" i samarbeid med Systembolaget.

Her utvikler it-selskapet tjenester for de fysiske butikkene, og for å møte den økte netthandelen.

Ved hjelp av Evrys partner Findwise har de i løpet av årets første kvartal begynt å utvikle en selvlærende datamodell ved hjelp av smaksbeskrivelser for vin. Ved å slå sammen maskinlæring og kunstig intelligens, kan vi ifølge Evry, glede oss til en fremtid med digitale vineksperter.