NY GIGANT: Evry og Tieto fusjonerer. Det nye selskapet får over 24.000 ansatte.

Evry og Tieto fusjonerer

Det norske it-selskapet Evry og finske Tieto er blitt enige om å slå seg sammen. Det sammenslåtte selskapet vil få en samlet omsetning på 30 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet, som vil få navnet TietoEVRY, vil ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land og rundt 24.000 ansatte.

Et sammenslått Tieto og EVRY vil tilby avanserte fintechløsninger for en global bank- og finansindustri, opplyser selskapene i en pressemelding tirsdag morgen.

– EVRY og Tieto deler sterke nordiske verdier som fremmer åpenhet, tillit og mangfold. Det nye selskapet vil være en sterk aktør som vil tiltrekke seg både kompetente medarbeidere, partnere og kunder, sier konsernsjef Per Hove i EVRY.

Det nye selskapet får ifølge Hove en omfattende portefølje av helse- og velferdsløsninger og tjenester til offentlig sektor, som er tilpasset det nordiske markedet og de nasjonale reformprogrammene.

Etter at fusjonen er formelt godkjent vil aksjene i det sammenslåtte selskapet fortsatt være notert på den offisielle Nasdaq-listen i Helsinki og Stockholm. I tillegg vil selskapet søke om notering på Oslo Børs.

Transaksjonen skal godkjennes av aksjonærene i begge selskaper. Transaksjonen forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019, eller senest i løpet av første kvartal 2020.

(©NTB)