SUMMER INTERNS: Tord Pedersen (utvikler), Joffen Hopland (utvikler), Vedin Øyulvstad (utvikler), Maren Kjensli (utvikler), Fay-Connie Haugrud (designer), Elise Håøy (designer), Ingeborg Østgaard (designer), Thadshajini Paramsothy (utvikler), Andrea Helmersen (utvikler), Theresa Pham (utvikler), Eskil Pedersen (utvikler) og Stine Losnedahl (utvikler) er alle summer interns i Experis. (Foto: privat)

Jobber med å utvikle Dissimilis' fargenotasjonsapp

SOMMERKONTORET: Experis' summer interns har mange gøye planer for sommeren. Det er alt fra karaoke, escape room, show på Latter og Mario-Kart-turnering. I tillegg til å jobbe sammen. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Vi er Experis' summer interns! I sommer jobber vi med å utvikle Dissimilis' fargenotasjonsapp. Dissimilis er en organisasjon som arbeider for at mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Ja - dette burde være en selvfølge, men dessverre har samfunnet fortsatt et stykke å gå. Formålet med appen er å konvertere musikknoter og akkorder til fargenotasjon. Dette gjør det mulig for elever med spesielle utfordringer å spille musikk sammen, ved å erstatte tradisjonelle noteark med fargekoder. Å ha et slikt tilbud betyr mye for mange og er et steg i riktig retning.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Ettersom vi sitter med skolearbeid det meste av tiden ellers i året, er det forfriskende å bruke sommeren på å praktisere teorien vi har lært, i en reell men trygg setting. Når det i tillegg er et samfunnsnyttig og givende prosjekt vi jobber med, samt at sommerjobbing naturligvis også byr på mye gøy sosialt, så kan man jo ikke klage!

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Alle sommerstudentene er på kontoret i sommer. Her sparrer vi med hverandre, parprogrammerer ved behov, og vi lærer å jobbe sammen ved bruk av smidig utvikling. Vi har også gode mentorer til stede for å hjelpe oss.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Når vi ikke jobber finner du oss ofte rundt shuffleboard'et. Vi har også masse gøy planlagt sammen i sommer; alt fra karaoke, escape room, show på Latter og Mario-Kart-turnering.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Vårt tips for en sosial jobbsommer er å arrangere små lavterskel-aktiviteter for de som er på kontoret. Det enkle er ofte det beste og da blir det lettere å få flere med. En runde kubb i parken på vei hjem har de fleste tid til. Riktig god sommer fra oss alle!