MANGLER TILLATELSE: Selv om mange kanskje tror at slike nettsteder ikke utgjør alvorlige trusler, er krenkelsen av rettighetshavere til ethvert åndsverk en økende trussel mot økonomisk levedyktighet, sier en spesialetterforsker i det amerikanske justisdepartementet.

Amerikanske myndigheter beslagla 55 nettsider for ulovlig VM-strømming

55 nettsider er beslaglagt for ulovlig å ha strømmet kamper fra fotball-VM i Qatar, opplyser det amerikanske justisdepartementet mandag.

Publisert

De aktuelle nettsidene er stengt ned etter at representanter for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal ha avslørt at de inneholdt rettighetsbelagt innhold det ikke var søkt om tillatelse til å kringkaste.

Fifa sitter på alle rettigheter til VM-sluttspillet i Qatar.

– Selv om mange kanskje tror at slike nettsteder ikke utgjør alvorlige trusler, er krenkelsen av rettighetshavere til ethvert åndsverk en økende trussel mot vår økonomiske levedyktighet, sier spesialetterforsker James Harris i det amerikanske justisdepartementet.

De beslaglagte nettstedene er ikke navngitt, men det opplyses at besøkende til sidene vil bli omdirigert til et annet nettsted for ytterligere informasjon.

(©NTB)