Logitech dropper Google TV
Logitech vil ikke utvikle en arvtaker til sin Google TV-boks. Google TV-prosjektet vakler.
Google TV-eventyret har anslagsvis kostet Logitech mer enn en halv milliard kroner. Nå forteller Logitech at de skrinlegger sine planer om å utvikle en etterfølger til den Google TV-baserte Revue-boksen.
Logitech var de første som lanserte en boks med Google TV-plattformen i fjor, men systemet har vært rammet av mange problermer.
Til tross for de store ambisjonene om å smelte sammen tv og web på den Android-baserte plattformen, har prosjektet blitt en flopp. Revue har fått negative anmeldelser og forhandlerne har sendt tilbake flere bokser enn de har solgt.
Gir Google skylden
Logitech-sjef Guerrino De Luca fortalte i sist uke at man ikke kom til å utvikle en ny Revue-boks. Han ville likevel ikke helt utelukke at Logitech kanskje vil forsøke seg igjen med en senere generasjon av Google TV.
Logitech plasserer på denne måten ansvaret for fiaskoen hos Google, noe som kanskje ikke er helt overraskende.
De Luca sier at Google "har gjennomført en stor lansering med et beta-produkt, og det har kostet oss dyrt".
Google TV var slett ikke klar til lansering på det tidspunktet hvor de første boksene kom på gaten - og Logitech har senere senket prisen fra 300 til 100 dollar. Men heller ikke det har reddet platformen.
Den er basert på en enkel datamaskin, som enten kan integreres direkte i tv-en eller bygges inn i en ekstern boks. Denne boksen benytter Android som operativsystem og Chrome som nettleser.
Med plattformen kan tv-seerne fritt veksle mellom tv- og web-innhold og hente både gratis og betalingsbaserte tv-kanaler direkte fra nettet. Dessuten kan innholdet automatisk skreddersys til brukerens preferanser. Et halvgjennomsiktig søkefelt legges over skjermen.
Anmelder-slakt
Anmelderne har imidlertid klaget over at det er for vanskelig å betjene systemet, og det finnes lite innhold. Dessuten er det for mange feil, som Google riktignok har lovet å rette med oppdateringer.
Vårt førsteinntrykk av Revue-boksen var heller ikke spesielt godt. Engadget beskrev Google TV nærmest poetisk som en lite komplett samling av gode ideer, kun halvveis realisert, og en lite optimalisert boks av muligheter som lider under sine egne ambisjoner og å måtte nå en for tidlig deadline.
I forrige måned kom en oppdatering til Google TV, hvor man blant annet har forbedret integrasjonen med Android Market.
De store amerikanske tv-kanalene, som ABC, NBC, CBS og Fox har valgt å ikke støtte Google TV.
Den andre store maskinvarepartneren i Google TV-prosjektet, Sony, har ikke trukket seg. De har imidlertid fått en utfordring. De første Google TV-produktene er nemlig basert på Atom-prosessorer, og Intel har kunngjort at de vil ikke lengre produsere spesielle Atom-prosessorer for denne type anvendelser.
Google TV ikke alene
Det er ingen tvil om at markedet for smart-tv-er, altså tv-er med innebygd webteknologi, eksploderer. Sony spiller på flere hester for å holde seg i tet. De har også alliert seg med norske Opera Software.
Det er mange leverandører som har lagd ulike mediespillere med smart-tv-funksjonalitet, deriblant D-Link, med Boxee Box. Mest suksess er det imidlertid Apple som har hatt hittil, med sin Apple TV. Salgstallene er imidlertid fortsatt beskjedne, om vi sammenligner med produter som iPhone og iPad. Apple har selv omtalt produktet som et hobbyprosjekt.
I den nye biografien om Steve Jobs kommer det imidlertid frem at Steve Jobs også ønsket å lage smart-tv-er, hvor Apple-tv-teknologien var bygd inn i tv-en.