SLITT PÅ FORHÅND: Dette Leica-kameraet blir kanskje ikke slitt noe mer etter at det er blitt solgt. (Alle foto: Leica)
SLITT PÅ FORHÅND: Dette Leica-kameraet blir kanskje ikke slitt noe mer etter at det er blitt solgt. (Alle foto: Leica)

Pent slitt Leica til 225.000

Det er ikke bare denimbukser som leveres med ferdig slitasje fra fabrikken. Leica gjør det samme med en av sine kameramodeller. Til en pris.

Til vanlig er det de foto- og datateknologiske aspektene ved Leica-kameraene som gjør at vi omtaler dem fra tid til annen. 

Leica M-P (Typ 240) Set «Correspondent» by Lenny Kravitz for Kravitz Design, som er det fulle navnet på kamerasettet som Leica legger ut for salg 5. mars, har imidlertid lite med ny teknologi å gjøre. Tvert imot snakker vi om kamera-nostalgi på flere plan.

Leica M-settet er designet i samarbeid med musikeren Lenny Kratvitz. Det er strengt begrenset til 125 enheter på verdensbasis, på kjent Leica-vis. Veiledende utsalgspris er 225.000 kroner. Også dét på kjent Leica-vis.

For pengene får man et høyst moderne digital Leica M-P Typ 240-kamera, som i standardutgave har en veiledende pris på 64.000 kroner – for kamerahuset. 

Med på kjøpet får man to lyssterke objektiver. En passe slitt korrespondentkoffert, håndlagd i Tyskland, følger med.

Musiker og designer

LEICA-FOTOGRAF: Artist og designer Lenny Kravitz.
LEICA-FOTOGRAF: Artist og designer Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz (50) er musiker, skuespiller, Grammy-vinner og designer, født i New York. Han har vært med på å etablere designfirmaet Kravitz Design (KDI), kjent for å ha designet alt fra hotellsuiter i Miami til – ja – denne kamerapakken.

De svartlakkerte ytterdelene på Leica-kameraet er «forhåndsslitt» på fabrikken slik at metallet skinner gjennom. Hvert kamera og objektiv er håndlagd, og ingen er nøyaktig like.

Fra ikke-truede slanger

Kamerahuset, yttersiden av bærestroppen og håndleddremmen er lagd av slangeskinn. Leica garanterer at læret kommer fra ikke-truede og strengt kontrollerte kilder.

SAMLER-KAMERA: Leica M-P (Typ 240) Set "Correspondent" er nok først og fremst myntet på samlere. 

Optikken som følger med, er en Leica Summilux-M 50mm f1.4 ASPH, som er designet slik tilsvarende Leica-optikk ble designet i 1959. Man får også med en Leica Summicron-M 35mm f2 ASPH.

Alle tekniske data på kamera og objektiver er identisk med originalutgavene, ifølge pressemeldingen fra den norske Leica-importøren Bresson AS.

Om dette pakkeproduktet har det vel ingen mening å si «Løp og kjøp!»