FOTOLYSTNE: Bunad, flagg og god stemning får frem fotografen i Ola Nordmann. Totalt ble det sendt rundt 740.000 bildemeldinger hele 17. mai. (Presseoto: Telenor)

Tredoblet antall bildemeldinger 17. mai

Nasjonaldagen første til kraftig økning i antall bildemeldinger.

Publisert Sist oppdatert

Bunader og flagg får fotografen frem i Ola Nordmann. Totalt ble det sendt rundt 740.000 bildemeldinger hele 17. mai, og rundt 13.7 millioner tekstmeldinger. Sammenlignet med søndag 10. mai sendte nordmenn rundt 500.000 flere bildemeldinger på nasjonaldagen. Antall tekstmeldinger økte også med rundt to millioner i forhold til en vanlig søndag. Dette melder Telenor i en pressemelding.– I tillegg vet vi at bruken av sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat er svært populær. Selv om vi dessverre ikke har eksakte tall for denne trafikken på Telenors nett, vet vi at trafikken er svært høy på sosiale medier, spesielt på høytidsdager, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge, i pressemeldingen.

314 per sekund

Trafikktoppen på antall bildemeldinger var kl. 11:27 med 21 sendte bildemeldinger per sekund, mens tekstmeldingene nådde topphøyden kl. 11:01 med 314 antall sendte tekstmeldinger i sekundet.

Telenor registrerer også at datatrafikken var størst rundt klokka 15 og 18, mens taletrafikken viser at vi pratet mest i mobiltelefonen rundt kl. 21 på kvelden.