TEST: Plantronics Back Beat Go: Superlett og trådløst

Praktiske egenskaper viktigere enn lydkvaliteten?

Publisert Sist oppdatert

Trådløse hodetelefoner og øreplugger – spesielt med handsfreefunksjon for mobiltelefon – kan være svært praktisk. Noen ønsker kanskje å bevege seg fritt rundt på kontoret, andre ønsker kanskje en løsning der man kan ha telefonen enkelt tilgjengelig under trening.

Av de løsningene vi har testet, er Plantronics' Bluetooth-baserte Back Beat Go den minste og letteste. Dette blir som vanlige øreplugger, bare at de er koblet sammen med en ledning i stedet for ledninger til en minijack-plugg. På ledningen har man også knapper for styring av volum, neste sang og play/pause.

Vekten er ikke mer enn cirka 15 gram. I hvert fall for undertegnede fungerte pluggene komfortmessig bra. Det følger med «gummipakninger» i flere størrelser slik at pluggene kan tilpasses brukerens ører.

LES OGSÅ:

TEST: Creative WP-250 og Jabra Play: Trådløse plugger

 

I praksis

Et kritisk punkt i forbindelse med trening kan være at kabelen beveger seg og at man hører dette. Løsningen vi fant, var å legge kabelen bak hodet. Dette er imidlertid ikke en optimal løsning når det gjelder å bruke mikrofonen for å snakke i telefonen.

 

 

Batteritiden er oppgitt til fire og en halv time for samtaler og fire timer for musikkavspilling. Vi har ikke gjort direkte undersøkelser når det gjelder samtaler, men for musikkavspilling virker det som de spesifiserte tallene stemmer omtrentlig. Lading skjer via mikro-usb. Lader følger med, men man har også mulighet til å bruke mikro-usb-kabler koblet til pc, laderen som benyttes til mange mobiltelefoner osv. for å lade.

Lydkvalitetsmessig er vi i utgangspunktet ikke direkte imponert. Med en del typer musikk føler vi at en del instrumenter bare blandes inn i hverandre, og det høres egentlig ganske ille ut. Stiller man store krav til lydkvaliteten, er ikke den rette løsningen, og det spørs egentlig om man da finner spesielt gode løsninger i samme segment av størrelse og pris.

Plantronics Back Beat Go har praktiske egenskaper som kan kompensere for at lydkvaliteten ikke er så veldig god. Og man må også ta prisen med i betraktning.

LES OGSÅ:

TEST: Turtle Beach Ear Force X42 - Trådløs action-lyd til konsoll