Foto: Garmin

Garmin oppdaterer satelitt-navigasjon i lommeformat

Ut på tur, aldri sur. Helt til uhellet er ute. Men det trenger egentlig ikke være det.

Publisert Sist oppdatert

Garmin har lansert en oppdatert inReach Mini 2. Ut på tur, aldri sur. Helt til uhellet er ute. Men det trenger egentlig ikke være det. Med inReach Mini 21 kan du sende et SOS for å få nødhjelp fra et globalt overvåkningssenter via Iridium-satellittnettverket, som har 100 % global dekning. I tillegg kan du også motta meldinger, finne frem, samt spore og dele reiser.

Så enten du er ute i rom sjø, eller på de høyeste tinder eller de mest avsidesliggende strøk, så er du dekket. Ved siden av nødmeldinger og posisjonsmeldinger kan du også sende normale tekstmeldinger, både frem og tilbake. Og det er langt rimeligere enn en fullverdig satellitt-telefon, og inReach er også langt mer kompakt. Du kan få opp mot to ukers batteritid, og enheten veier ikke mere enn 100 gram.

I tillegg kan du få tilgang til værmelding og skylagring av ruter for turplanlegging, den inneholder dessuten et digitalt kompass, og kan lede deg tilbake til ditt utgangspunkt med en TracBack-funksjon som man vil kjenne igjen fra Garmins trenings- og friluftsur.

Så nå kan du i bokstavelig forstand ha verden i din hule hånd. Du kan lese mer om Garmin inReach Mini 2 her. Pris er 4599 kroner for selve enheten, abonnementspriser fra 130 kr/mnd.

Via Garmin