SKYVEKST: Gartner anslår at det i 2022 globalt vil bli omsatt it-tjenester og -produkter 4.500 milliarder dollar. Det er en økning på 5,1 prosent sammenlignet med i fjor. (Foto: Istock)

Gartner: Skyen driver it-investeringene oppover

Gartner spår betydelig vekst innen konsulent- og sky-tjenester 2022.

Analyseselskapet Gartner forventer vekst i de globale it-investeringene i 2022. Selv om Omicron-varianten fremdeles kan legge kjepper i hjulene, mener analyseselskapet at pilene peker oppover.

Gartner anslår at det i 2022 globalt vil bli omsatt it-tjenester og -produkter 4.500 milliarder dollar. Det er en økning på 5,1 prosent sammenlignet med i fjor.

Fremtiden tilbake

– 2022 er året fremtiden kommer tilbake for it-direktørene. De er nå i posisjon til å bevege seg videre fra de viktige, men kortsiktige, prosjektene som har preget de siste par årene. Samtidig vil kompetanemangel, lønnsinflasjon og kampen om talentene tvinge it-direktørene til å lene seg tyngre på konsulentbransjen for å komme i mål med virkeliggjøre strategiene sine, sier Gartner-direktør John-David Lovelock i en pressemelding.

Gartner estimerer at it-tjenestemarkedet vil vokse 7,9 prosent I år, til 1.300 milliarder dollar.

Gartner tror denne trenden vil forsterke seg ytterligere frem mot 2025. Raske endringer i teknologisektoren vil øke gapet mellom ambisjonene virksomhetene har og de interne ressursene som er tilgjengelig.

2022 er året fremtiden kommer tilbake for it-direktørene.

– Dette vil bli spesielt tydelig innenfor sky-tjenester, som er selve nøkkelen for virksomhetenes digitale ambisjoner og støtte for en hybrid arbeidssituasjon, sier Lovelock.

I 2020 ble skyen for første gang en større plattform for programvare og applikasjoner enn «ikke-sky». Innen 2025 forventer Gartner at skyen vil utgjøre så mye som det dobbelte av alternativene. For året som kommer estimerer analyseselskapet at sky-tjenester vil utgjøre nesten alt av de 11 prosentene som forventes av vekt i markedet for forretningsapplikasjoner.

Global it-omsetning i 2022

Datasenter

Omsetning: 226 milliarder dollar | Vekst: 4,7 prosent

Forretningsapplikasjoner

Omsetning: 671 milliarder dollar | Vekst 11 prosent

Maskinvare

Omsetning: 813 milliarder dollar | Vekst 3,3 prosent

It-tjenester

Omsetning: 1.279 milliarder dollar | Vekst 7,9 prosent

Kommunikasjonstjenester

Omsetning: 1.462 | Vekst 1,3 prosent

(Kilde: Gartner)