VIL IKKE PUNGE UT: Meta vil anke boten som deres selskap Instagram har fått. (Foto: Unsplash)
VIL IKKE PUNGE UT: Meta vil anke boten som deres selskap Instagram har fått. (Foto: Unsplash)

Instagram får bot på 405 millioner euro

Det er dataregulatorer i Irland som ber dem punge ut.

Publisert

Det Meta-eide selskapet er klagd inn for bekymringer rundt barns data - særlig telefonnummer og e-post. Selv sier Meta de vil anke beslutningen. Det er tredje bot selskapet får fra en reguleringsinstans.

– Vi tok vår endelige beslutning sist fredag, og den inneholder en bot på 405 millioner euro, sa sjefen for Irlands datatilsyn til BBC.

Rekordhøy bot

En Meta-talsperson uttalte seg til BBC:

– Denne etterforskningen fokuserte på gamle innstillinger som vi oppdaterte for over et år siden, og vi har siden lansert mange nye funksjoner for å holde tenåringer trygge og deres informasjon privat. Alle under 18 har automatisk kontoen sin satt til privat når de blir med på Instagram, så bare folk de kjenner kan se hva de legger ut, og voksne kan ikke sende meldinger til tenåringer som ikke følger dem.

Dette er den største boten tilsynet i Irland har gitt per dags dato. I fjor fikk Whatsapp en bot på 2,3 milliarder norske kroner fra det irske tilsynet, og Luxemborgs datatilsyn ga Amazon svimlende 746 millioner euro i bot. Også i Norge har Datatilsynet tatt grep, blant annet en bot på 65 millioner norske kroner til Grindr.

Jevnt over var 2021 et år for rekordhøye GDPR-bøter.