BRETT OG DOKK: Google-nettbrettet ble lansert i mai. Nå er det tilgjengelig i Norge. (Foto: Google)

Google-nettbrett tilgjengelig i Norge

Pixel Tablet, Googles første nettbrett og nyeste medlem av Pixel-serien, ble presentert på Googles årlige utviklerkonferanse I/O i mai. Tirsdag blir det tilgjengelig i norske butikker.

Visjonen til Google er klar: Dette nettbrettet skal ikke ende opp som elektronisk avfall nederst i en skuff.  Det skriver Google Norge i en pressemelding.

Den medfølgende ladedokken skal sørge for å holde nettbrettet fulladet samtidig som den fungerer som høyttaler. Ladedokken skal også gjøre det mulig å bruke nettbrettet handsfree med Google Assistant. 

Apper, bilderedigering og Chromecast

Flere Google-apper, i tillegg til en rekke apper som Spotify, Minecraft og Disney+, er optimalisert for strømming av TV-serier, gaming og videre på Pixel-nettbrettet. 

Bilderedigering skal ifølge pressemeldingen være en av Pixel-nettbrettets styrker, da det kommer med flere av Googles smarte fotoredigeringsverktøy som Magic Eraser og Photo Unblur. 

Nettbrettet har innebygd Chromecast, i tillegg til en hub-modus som kan benyttes til å overvåke og styre smarthjem-enheter.

Med tanke på miljøet

Designet er ifølge Google utviklet med tanke på miljøet, og er basert på 30 prosent resirkulerte materialer, mens aluminiumskabinettet er laget av 100 prosent resirkulert aluminium.

Pixel Tablet vil være tilgjengelig i norske butikker fra og med 20. juni. Prisen er 7390,- for 128 GB og 8490,- for 256 GB, og inkludert ladedokken med høyttaler.