KVALITET: Vi får den gode kvalitets-følelsen når vi bruker Google Pixel Tablet. (Foto: Google)

Google Pixel Tablet: En meget bra start

Test: Google har kommet med sitt første nettbrett. Dette er absolutt ingen dårlig start for en nykommer.

Publisert Sist oppdatert

Pixel Tablet er Googles første nettbrett og det nyeste medlemmet av Pixel-serien.

Nettbrettet er designet på samme måte som resten av Pixel-serien og kommer i to farger: Porcelain og Hazel. 

Vi har testet ett brett i fargen Porcelain. For å skape et porselensaktig uttrykk og samtidig sikre et godt grep, har har Google behandlet nettbrettets overflate med nanocoating. Baksiden av nettbrettet er mer elfenbensfarget – med noe hint av gult og grått i hvitfargen. Designmessig er dette et enkelt, rent og pent produkt. Førsteinntrykket er at dette er et nettbrett av god kvalitet. 

"Hey, Google!"

Når det kommer til Pixel Tablet er det tilbehøret som er rosinen i pølsa. 

Med i pakken er det inkludert en ladedokk med høyttaler. Denne er genial da den gjør det mulig å bruke nettbrettet handsfree med Google Assistant.

Vi har plassert nettbrettet på kjøkkenet, og kan dermed få hjelp til alt fra å styre smarthjem-enheter til å få underholdning og vitser, eller høre på musikk under matlagingen. I "hub-modus" blir vi også servert nydelige bilder, som gjør nettbrettet til et fint lite tilbehør på kjøkkenbenken. 

Nettbrettet har innebygd Chromecast, slik at musikk og videoer blir krydret med bedre lyd når brettet står i dokken. Dette liker vi! 

Ved å sette nettbrettet i ladedokken er nettbrettet nesten alltid fulladet. Det er enkelt, og veldig, veldig praktisk. 

Det er i tillegg mulig å få kjøpt med et cover (dyrt – cirka en tusenlapp) med en enkel metallstøtte på ryggen, som gjør at nettbrettet holder seg ripefritt og står stødig  – også uten dokken.

ROSINEN I PØLSA: Ladedokken er genial, og sørger for en handsfree opplevelse, bedre lyd og lettere lading.

Innhold

På nettbrettets 11-tommers skjerm kan du bruke flere apper samtidig ved hjelp av “delt skjerm-funksjonen". Den gjør det enklere å multitaske, og du kan for eksempel redigere bilder samtidig som du jobber med en presentasjon. 

Når vi først er inne på dette med bilderedigering, så skal dette være en av Pixel-nettbrettets styrker ettersom det kommer med flere av Googles fotoredigeringsverktøy som Magic Eraser og Photo Unblur. 

Flere Google-apper, i tillegg til blant annet Spotify, Minecraft og Disney+, er optimalisert for å gi en visuelt bedre opplevelse ved for eksempel strømming og spill. 

Vi opplever rask og god respons på skjermen, som også har klare og fine farger. Det er en fryd å strømme filmer og serier på dette nettbrettet. Når brettet også er koblet i ladedokken suppleres dette med en bedre lyd, som løfter opplevelsen enda ett hakk.

Brettet ble med på en ukes ferietur i sommer, og ble ivrig benyttet av de små i husholdningen. 

Til tross for en del spill-tid, noe film-titting og generelt bra med fikling, hold batteriet seg godt hele uka. Vi liker også godt at skjermen holder seg like fin, selv etter mye bruk. Førsteinntrykket vi fikk stemmer – dette er et nettbrett av god kvalitet.

Generell info

Prisen er 7390,- for 128 GB og 8490,- for 256 GB, og inkluderer i begge tilfeller ladedokken med høyttaler. Cover koster 1090,-. Nettbrettet vil være til salgs hos Elkjøp og i Google Store.