RELEVANS: Google vil gi deg mulighet til å finne ut mer om hvorfor du får de svarene du får når du søker.

Google trapper opp på video

Googles storsatsing på foto ser nå ut til å følges opp med tilsvarende satsing på video.

Programvareutvikleren Fly Labs er mest kjent for sine videoredigeringsapper for IOS-plattformen.

Nå har Google kjøpt opp firmaet med tanke på å integrere det i utviklerteamet for Google Photos.

Google Photos ble lansert i mai i år og er en slags kombinert tjeneste og programvare for deling, lagring og redigering av foto og video.

Løsningen fungerer både som webtjeneste og via apper for Android og IOS. Bildene og videoklippene lagres i Googles skytjeneste og er tilgjengelig på alle enheter.

Alt gratis

I løpet av de siste 18 månedene er IOS-appene til Fly Labs blitt lastet ned over tre millioner ganger i 150 land, og selskapet hevder at over 20 millioner videofilmer er blitt skapt med disse appene.

Fly Labs har nå kunngjort at selskapets nåværende IOS-apper heretter vil være gratis tilgjengelig på Apples App Store i tre måneder fremover, men at det ikke kommer til å gjøres noe mer utviklingsarbeid på disse appene.

Etter at appene fjernes fra App Store om tre måneder, vil de altså ikke lenger være tilgjengelig for nedlasting noe sted, men de som allerede har lastet dem ned, vil fortsatt kunne bruke dem.

De fire appene det er snakk om, er Clips, Fly, Tempo og Crop on the Fly.

Google Photos-integrasjon

Det som vil skje nå, er at teknologien som Fly Labs har utviklet, blir integrert i Google Photos-programvaren. Det gjenstår å se hvordan dette vil gjøres, men det er åpenbart at Google kommer til å satse sterkt på video i tiden som kommer, skriver amerikanske PC World

Dagens Google Photos-programvare inneholder mye analyse-teknologi og kan organisere brukernes bildesamlinger etter elementer i bildene som programvaren gjenkjenner. Dette kan være fjell, strender, dyr, mat og til og med kjente severdigheter som Eifeltårnet og lignende. Ansiktsgjenkjenning og geotagging hører også med.

Google Photos er basert på fotoprogramvare som var en del av Googles sosiale programvare Google+.