MACWORLD:

Foto: Rabbit, Inc.

Hva skjer ellers?

Rabbit R1 er et spennende konsept for en KI-assistent som nå har blitt virkelighet.

Publisert Sist oppdatert

Noen har kanskje fått med seg Humane AI Pin, et dristig forslag på å lage en erstatning for smart-telefonen i form av en liten dings som festes til overkroppen.

Denne er nok noe forut for sin tid, med laserprojeksjon mot håndflaten som erstatning for skjerm, og navigering kun ved hjelp av fingerbevegelser eller stemme.

Rabbit R1, derimot, har både skjerm, styrehjul og -knapp. Du holder den i hånden, scroller med hjulet, trykker på knappen, eller rister på selve enheten. Mye mer likt det man er vant til, ellers. Og i motsetning til Humane-clipsen så trenger R1 ikke et kostbart abonnement for å kunne brukes. Betydelig billigere er den også.

Designet er riktig fresht, også, med knæsj orange-farge. Formgitt av Teenage Engineering, som vel sier det meste. 

Men kanskje viktigst av alt: Den ser ut til å virke og levere på sine lovnader, og det uten at det tar for lang tid. Heller ikke R1 har en følge-app og kun en nettside for innholdet som genereres, for eksempel bilder som tas. 

Men fraværet av en app er nok en strategisk beslutning, for planen er jo å erstatte telefonen. Fri deg fra alt av varsler og pling i hjernens belønningssenter når noen trykker like

Rabbit R1 er mobil, bruker trådløst nett inne men har også mulighet for SIM-kort for mobildata. Batteritiden er noe varierende, etter de første anmeldelsene å dømme, men tilsynelatende akseptabel. 

Så på samme måte som en titt på scifi kan gi indikasjoner på hva fremtiden vil bringe av teknologi så kan denne lille bølgen av KI-maskinvare gi noe av det samme (men i prinsippet altså allerede idag). Men om vi kommer til å kvitte oss med iPhone med det første, det spørs.

Sjekk ut noen promo- og demovideoer nedenfor.