INNSTRAMMING: Nesten fem millioner SIM-kort sperres etter bombene i Bangkok i forrige uke. Telenoreide Dtac er Thailands nest største mobilopreatører. Foto: Dag-Rune Z. Vollen
INNSTRAMMING: Nesten fem millioner SIM-kort sperres etter bombene i Bangkok i forrige uke. Telenoreide Dtac er Thailands nest største mobilopreatører. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Bangkok-bombe skjerper mobilkrav

Usikkert hvordan Telenors Dtac rammes av at Thailands teletilsyn krever omgående blokkering av uregistrerte SIM-kort.

Publisert Sist oppdatert

En rolig innstramming av reglene for uregistrerte SIM-kort i Thailand er endret til et akutt sikkerhetstiltak.

– Kontantkort-kunder med uregistrerte SIM-kort hadde frist til 31. juli med å registrere dem. Fra nå er de kuttet fra mobilnettet og får ikke ringt ut eller brukt mobildatatjenester, sier generalsekretær Takorn Tantasith i det thailandske teletilsynet NBTC ifølge Cellular-News.

Sikkerhetsinnskjerping

Årsaken er sikkerhetstiltak som settes i verk etter forriges ukes mystiske bomber ved et hellig alter i Thailands hovedstad. Helligdommen ligger i krysset mellom den internasjonale Sukhumvit-bydelen og turist- og shoppingområdet rundt Siam Square.

Tiltaket rammer 4,7 millioner aktive, uregistrerte SIM-kort. Brukerne vil fortsatt kunne få samtaler, men alle utgående tjenester er blokkert.

Telenor-kontrollerte Dtac er Thailands nest største mobiloperatør. Det er ikke kjent hvor mange av deres kunder som nå mister summetonen.

Populært reisemål

Norske turister og expat-miljøet i landet har benyttet disse kortene som en enkel og billig tilgang til teletjenester i Thailand. Landet er en av de mest populære turistmålene for norskinger, og har en stor gruppe som bor der permanent på grunn av jobb og andre årsaker.

Det var tidligere forventet at fristen for å registrere kort kom til å bli forlenget ut året.