NY JOBB: Morten Yndresdal går fra Capgemini til Innofactor. (Foto: Juuso Viitanen)

Ansetter bransjeveteran for å møte Copilot-rush

Innofactor har ansatt Morten Yndesdal til å lede arbeidet med selskapets satsing på den moderne arbeidsplassen.

«Den moerne arbeidplassen» er tuftet på Microsoft 365 og KI-assistenten Copilot – som kommer til å spille en stor rolle fremover.

Morten Yndesdal kommer fra Capgemini hvor han har bygget opp satsingen rundt den moderne arbeidsplassen, Microsoft 365 og ansattopplevelsen. Han startet nylig i stillingen som Principal Consultant i Innofactor.

– De siste årene har jeg jobbet mye med å hjelpe bedrifter med reisen ut i skyen og strategier for den digitale arbeidsplassen basert på Microsofts produktivitetsprodukter. Med Copilot-lanseringen rett rundt hjørnet gir det store muligheter, sier Yndesdal.

Økt produktivitet

Microsoft KI-assistent Copilot kommer til å by på store produktivitetsgevinster, og påvirke alle som bruker M365-verktøyene.

– Kunstig intelligens på arbeidsplassen er en stor mulighet for oss og kundene til å få fjernet mye av tiden vi bruker på unyttige arbeidsoppgaver og øke produktiviteten, men det krever at vi har kontroll på data og praktisere god governance og struktur. Jeg er også opptatt av hvordan ansattopplevelsen skal være med Copilot. Den opplevelsen skal vi møte, fastslår han.

Kort vei fra tanke til handling

Yndesdal har lang erfaring fra IT-bransjen, spesielt med Microsoft og Sharepoint. Helt siden årtusenskiftet har han drevet med opplæring og evangelisering rundt Microsoft produktivitetsverktøy.

I Innofactor skal han få ytterligere fart på Microsoft 365 og den moderne arbeidsplassen i et strategisk perspektiv – og hjelpe bedriftene med å få mer ut av sine investeringer.

Drive frem nytte

– Jeg gikk til Innofactor fordi det er et mindre selskap der jeg visste det var mulig å få til mye. Jeg er en utålmodig sjel og liker at det er kort vei fra å tenke på å gjøre noe kult, til at vi faktisk gjør noe med det. Dessuten har jeg gamle kjente i selskapet, det er en veldig god kombinasjon og match, sier Yndesdal.

Administrerende direktør Jørn Ellefsen i Innofactor gleder seg over signeringen.

– Både jeg og flere hos oss kjenner Morten fra mange år tilbake og vet hva han er god for. Hans evne til å kunne drive frem forretningsnytte og verdi basert på ny teknologi, er noe vi ønsker å hente full kraft ut av når kunstig intelligens nå trer inn i bedriftsrommene, sier han.