SMARTE SOMMERLEKER: De 31. Olympiske leker er i gang i Rio, og det er mye ny teknologi som tas i bruk for første gang i år. Utøvere bruker kroppsnær teknologi for å trene og holde seg i form. For eksempel bruker sykelister smartbriller med heads-up display og volleyball-spillere bruker enheter som måler hopp. Dette er noen av dingsene som har funnet veien til de olympiske sommerleker i Rio. Foto: IOC/David Burnett

Slik brukes smartteknologi under OL 2016

BILDESERIE: Ny teknologi tas i bruk av både utøvere og publikum under de 31. Olympiske leker i Rio

Publisert Sist oppdatert

De 31. olympiske leker er i gang i Rio, og det er mye ny teknologi som tas i bruk for første gang i år. Utøvere bruker kroppsnær teknologi for å trene og holde seg i form. For eksempel bruker sykelister smartbriller med heads-up display og volleyball-spillere bruker enheter som måler hopp.

Virtuell virkelighet

For første gang er det også mulig å følge flere av øvelsene i virtuell virkelighet. Amerikanske NBC og britiske BBC sender nemlig rundt 100 timer i VR fra årets sommerleker. Førstnevnte kan kun sees med Samsung Gear, mens BBC skal støtte både Android og IOS.

Dessverre ser det ikke ut til at norske sportsinteresserte uten videre kan kose seg med sportssending i virtuell virkelighet. I Norge sendes lekene på TV2 og NRK, samt TV2 Sumo. Oversikten finner du her.