MER FOR PENGENE: Ifølge Intels administrerende direktør, Brian Krzanich, vil bærbare pc-er holde seg på et stabilt og lavt nivå. (Illustrasjonsfoto: Intel)

Gladmelding fra Intel

Lave pc-priser det kommende året. 

Publisert Sist oppdatert

Intel, som er verdens største leverandør av pc-prosessorer, følger markedet nøye. Nå melder de at pc-salget er i ferd med å stabilisere seg.

– Prisene på bærbare pc-er vil holde seg på et lavt nivå.

Dette kunne Brian Krzanich, som er administrerende direktør i Intel, fortelle under en telefonkonferanse som ble holdt torsdag forrige uke.

– Tynne og lette bærbare pc-er gir mer for pengene nå enn tidligere år, og de velbygde og fullt funksjonelle pc-ene med Chrome Os og Windows er tilgjengelig for 199 dollar eller mindre, sa Krzanich under konferansen.

Han mener at innovasjonen og utvalget i pc-markedet aldri har vært sterkere. Ifølge Krzanich er det allerede nå tydelige tegn på at prisene er på vei ned.

Brian Krzanich, administrerende direktør i Intel.

En del av prisfallet skyldes nettopp de billige pc-ene med Chrome Os. De enkle, men velbygde sky-baserte pc-ene kan kjøpes for et par tusen kroner eller mindre.

Ifølge Krzanich har disse enkle maskinene har gjort det mulig for produsentene å ta prisene helt i bånn.

Intel omsatte i fjerde kvartal for 115,29 milliarder kroner, noe som tilsvarer en stigning på seks prosent i forhold til samme perioden ett år tidligere.

Etter skatt hadde Intel et overskudd på 29,2 milliarder kroner, som tilsvarer en stigning på hele 39 prosent i forhold til fjerde kvartal året før.

Intel påpeker at de lave prisene ikke vil sette en stopper for utviklingen på pc-området. Snarere tvert i mot.

Dette skal HPs nye Sprout, den nyutviklede pc-en for 3D-printing, være et eksempel på.