DÅRLIG: Internettilgangen er dårligere på bygda, opplyser Nkom. (Foto: Nkom)
DÅRLIG: Internettilgangen er dårligere på bygda, opplyser Nkom. (Foto: Nkom)

Nkom: Dårlig internettilgang er et problem på bygda

Rundt ni av ti husstander i Norge har tilgang til internett med god hastighet. Andelen synker til under seks av ti om du bor på bygda.

Publisert

I Distrikts-Norge er det om lag 34.000 husstander som mangler nødvendig internettilgang, opplyser Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Minimumskravet for å kunne bruke internett til ting man normalt sett gjør, som å jobbe og være på sosiale medier, ligger på 30 Mbit/s.

Det nasjonale målet er at alle husstander skal ha tilgang på bredbånd med en nedlastningshastighet på minst 100 Mbit/s. På landsbasis er 87,7 prosent knyttet til 100 Mbit/s eller mer, mens andelen synker til 58,6 prosent i spredtbygde områder.

Utfordringene er størst i spredtbygde områder i Nordland, Viken og Trøndelag.

– Dette er områder som kanskje heller ikke har muligheter til å koble seg på fast- eller mobilt bredbånd med tilstrekkelig kapasitet, og det blir derfor ekstra sårbart for mennesker som bor i disse områdene, sier avdelingsdirektør Kenneth Olsen i Nkom.

– Det er noen områder i landet der utviklingen går litt saktere enn den burde. Det er derfor viktig at aktørene fortsetter arbeidet for å dekke disse hullene, sier Olsen.