iPhone + Mac = sant

Kombinasjonen iOS 16 og macOS 13 Ventura lar deg bruke iPhone-kameraet til stor effekt.

Publisert

Er du én av de som synes at webkameraet på din MacBook kunne vært bedre?

Vel, du er ikke alene. Det er selvfølgelig en trade off, for ingen ønsker at lokket på datamaskinen skulle vært tykkere.

Og det skulle nok vært betydelig tykkere for å utgjøre en større forskjell. Men til høsten kan du benytte din (nyere) iPhone sammen med din (nyere) Mac som webkamera. Apple demonstrerte oppsettet under WWDC 2022 nylig, og det ser ut til å fungere glatt og enkelt, uten en tråd.

Mer interessant er at oppsettet også lar deg benytt I fokus, der kamera-utsnittet "følger" etter deg dersom du beveger deg rundt i rommet (innenfor rimelighetens / fysikkens grenser).

Og en artig innovasjon lanseres også: Desk View. Det samme kameraet som du har festet oppå lokket på din MacBook (gjerne på en holder som Apple utvikler sammen med Belkin) så kan super-vidvinkelen i kombinasjon med kunstig intelligens benyttes til å filme både ansiktet ditt men ikke minst også skrivebordet med.

Og da mener vi det fysiske skrivebordet rett foran tastaturet: Her kan du legge frem fargeprøvene, eller skissene, eller 3D-printene du har jobbet med. Systemet kompenserer for den optiske forvrengningen slik at effekten er som av et kamera som er takhengt og filmer rett ned på bordet. Sjekk videoen nedenfor for en demonstrasjon.

Apple her mer om nyheten her.