TEST: Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard - Perfekt kombinasjon av jobb og moro

Logitech har gjort uvante valg med sitt nye tastatur, og virkelig fått det til å fungere.

Publisert Sist oppdatert

De siste par årene har stadig flere tastaturprodusenter hentet inspirasjon fra svunne tider, ved at det dukker opp stadig flere tastaturer med mekanisk innmat. Etter å ha testet en rekke mekaniske tastaturer de siste årene, er vi kommet dit av vi kvier oss litt hver gang det dukker opp et membrantastatur.

Utviklingen med stadig flere og mer avanserte, mekaniske tastaturer har i hovedsak blitt ledet an av de rene spillutstyrsprodusentene, som Steelseries, Razer og Qpad, men nå har også Logitech kastet seg på med sitt første mekaniske spilltastatur, G710+.

LES OGSÅ:

Qpad MK-80 Pro Gaming Keyboard - Nostalgitripp

 

På overflaten minner G710+ mye om Logitechs øvrige spilltastaturer fra de siste årene, om enn kanskje en anelse tøffere enn en del av dem.

På venstre side finner vi seks programmerbare G-taster. Disse kan igjen fordeles over flere grupper, slik at du i praksis har enda flere G-taster tilgjengelig. Kjekt for dem som spiller spill med mange avanserte knappekombinasjoner, eller som bare kjapt vil programmere inn meldinger til andre spillere uten å måtte skrive dem manuelt hver gang – for eksempel "sorry!" når en ved et uhell tar medspiller av dage i Battlefield 3. Tastaturet har også de vante medieknappene og et kjekt lydjusteringshjul plassert øverst til høyre.

Programmering av G-tastene gjøres i driverprogramvaren, som er den samme vi kjenner fra flere av Logitechs andre spillprodukter. Du har rikelig med programmeringsmuligheter, og kan legge til egne tastekombinasjoner eller velge ferdige oppsett basert på spillene du spiller. Driverne kan settes opp til å automatisk velge riktig profil i de du starter opp forskjellige programmer eller spill.

Barsk design

Designmessig minner G710+ litt om de Stealth-inspirerte pc-en fra Asus. Det eneste som skiller seg veldig ut på tasteflaten er en oransje kontrastramme rundt G-tastene. Totalt sett ser det tøft og solid ut, uten å bli alt for overdrevet barskt.

Logitech har valgt å gjøre flere ting litt annerledes enn konkurrentene. Først og fremst har de valgt en mekanisk bryter vi ikke har erfaring med fra tidligere, Cherry MX Brown. Dette er en bryter med en taktil tilbakemelding, altså at du merker en endring i motstanden i det du når halvveis i nedslaget. I bruk føles de litt som en noe løsere variant av Cherry MX Blue. MX Brown har imidlertid ikke et hørbart (støyende) klikk, slik MX Blue har.

De mest brukte bryterne, MX Red, har jevn motstand fra bunn til topp. Dette er en bryter vi har erfaring med fra flere tastaturer, blant annet Corsairs K90, som ellers har en del til felles med Logitech G710+.

LES OGSÅ:

Mekaniske tastaturer - Toppmoderne med gammeldags innmat

 

Behagelig bryter

Bryteren Logitech har valgt blir som en stille mellomting av Red og Blue, og er slik sett godt egnet både til skriving og til spilling. I tillegg til å velge en relativt stillegående bryter i utgangspunktet, har Logitech i tillegg lagt lyddempende gummiringer under hver eneste tast. Resultatet er at G710+ har omtrent samme støynivå som et membrantastatur, samtidig som det gir fordelene man får med en mekanisk bryter – som bedre presisjon, kortere nedslagslengde og lengre levetid.

 

Selve tastene er relativt høye, som de gjerne blir når de skal plasseres på toppen av mekaniske brytere. Tastevandringen, motstanden og responsen er svært god. Vi har brukt Logitech G710+ til både spilling og tekstproduksjon, og har meget gode erfaringer med begge deler. Logitech har valgt en bryter og et oppsett som gir en nær perfekt kombinasjon av spill- og teksttastatur.

Som forventet har Logitech plassert lys bak tastene, i form av en liten led-pære under hver eneste tast. Litt uvant er det at Logitech har valgt hvitt lys, der andre gjerne velger en litt "tøffere" farge. I kombinasjon med den stilige designen passer det imidlertid veldig bra. Vi liker at vi kan justere lysstyrken for WASD separat fra resten av tastaturet, selv om det kanskje ikke er veldig nyttig, er det tøft.

LES OGSÅ:

CM Storm Trigger - Mekanisk tastatur med tunge taster

 

Konklusjon

Vi har brukt Logitech G710+ som vårt hovedtastatur den siste tiden, og har nok muligens funnet vårt nye favorittastatur. Tidligere har vi sverget til Qpad MK-80 med Cherry MX Blue, som er spesielt godt egnet til å skrive med, men som også fungerer fin-fint til spill. G710+ gir en lignende tastefølelse, uten å støye. At det i tillegg ser knalltøft ut, er bare en ekstra bonus.

Vi har funnet fint lite å trekke for i løpet av testperioden. Tastefølelsen er meget god, tastaturet ser bra ut og føles solid. Driverne og ekstrafunksjonene er avanserte, men likevel enkle å bruke. Det eneste som skremmer litt med G710+ er egentlig prisen på rundt 1 100 kroner. Det er mye penger for et tastatur, men vi synes jammen det er verdt det. Så bra er Logitech G710+.

LES OGSÅ:

Corsair Vengeance 2000 - Corsair med trådløs lyd